És del tot innecessari presentar els dos artistes del concert que anit es proposa a l´església/Oratori de Sant Felip Neri de Palma (19h) dins el cicle Música a l´Oratori, cicle que acaba el proper dissabte dia 25 amb un concert de la Capella Oratoriana dedicat a la Música i la Poesia.

En efecte, no és necessari posar sobre el paper la trajectòria de Maia Planas i de Joan Roig, tots dos han destacat, i molt, en el seu món, el cant i el piano.

Si bé és cert que abans no havien treballat junts, el duo es presenta amb un programa de molta volada, dedicat al lied alemany i al bel canto. Així, la primera part estarà monogràficament dedicada a la interpretació de cançons de Mozart, Schubert i Schumann. És la pròpia Maia Planas qui justifica la tria: la frescor de Mozart va molt bé per començar el concert, després passam a Schubert, un compositor aparentement simple però que tècnicament i musicalment demana molt dels intèrprets i seguirem amb Schumann, amb unes harmonies que et colpeixen i unes melodies que ajuden a donar-li sentit a cada paraula.

La segona part, amb Bellini, Puccini, Donizetti i Delibes, conté algunes cançons de cambra i àries d´òpera.

De Bellini el programa inclou tres de les quinze arietta que el compositor publicà amb el nom de Composizioni da Camera i que sembla que deixà enllestides en la dècada de 1820; de Donizetti escoltarem la molt coneguda i sempre exigent ària Quel guardo il cavaliere... So anch´io la virtu magica del primer acte de l´òpera Don Pasquale; de Puccini Chi il bel sogno di Dorette de La Rondine i de Delibes la cançó de temes espanyols Les filles de Cadix, en la que es noten de ple alguns dels tòpics de sempre: les curses de braus i els boleros.