No sé si podem considerar-lo el més gran, però sens dubte fou un dels grans. Robert Burns és, pels escocesos, un mite pel que fa a la poesia i a l´escriptura de cançons ja que els seus treballs i, sobretot, el seu esperit, marcaren, després de la seva mort, bona part de les línies del que seria el moviment romàntic a Escòcia, un moviment que portà, com una de les banderes, la reivindicació social.

Anit, el grup de música celta Talamh, i aprofitant que el personatge nasquè un 25 gener, ens proposa una celebració amb música celta i poesia, com a homenatge a la vida i obra de Robert Burns (el concert serà al Teatre Mar i Terra de Palma, seu de molt bones propostes de caire popular, a les 20h).

A més del grup mallorquí, creat el 2007 i que poc a poc s´ha fet un lloc dins l´apartat de música folk, hi participarà el cantant escocès, compositor i multi-instrumentista Michael Toye, que ja col·laborà amb la formació en anteriors propostes.

Talamh, ho hem comentat en altres ocasions, és el mot que en gaèlic significa Terra. I és que el repertori del quintet està basat en cançons que ens parlen de la Terra (en majúscula) i de la terra (en minúscula). Cançons provinents de la música celta, de països com Irlanda, Escocia i el nord d´Espanya i temes propis.

A més de les cançons més conegudes de Robert Burns, durant la vetllada es recitaran alguns dels seus poemes més profunds i dramàtics que tracten críticament i entre d´altres temes, la pèrdua de la independència d´Escòcia.