Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Molt i variat

Per avui, musicalment parlant, podem preparar un ample recorregut, que ens portarà a diferents indrets i amb músiques i formats diversos.

Comencem el matí a Alaró. Com cada setmana als Matins de l’orgue podrem escoltar mitja hora de bona música per a teclat a l’orgue de Sant Bartomeu (11.30h).

Estela Córcoles, Alejandra Villalobos, Anna Pujol i Raquel Díaz són les quatre flautistes que formen el grup Neuma, que avui horabaixa i en el Teatre Xesc Forteza de Palma (19h) ens proposen un concert que amb el títol Origen agafa temes del seu primer disc i que conté les obres Little suite of mythological beings i Aqua et ventus d’Anze Rozman, Flowers of the sun d’Andrey Rubtsov i Printemps des rivières d’Anthony Girard. Segons expliquen les components de la formació, Neuma «és la suma de quatre dones amb personalitats molt diferents que s’adonen que juntes sumen i decideixen apostar per un projecte musical innovador, modern i vital». Així, d’entrada, la cosa sembla interessant.

A l’església Sant Felip Neri de Palma (19.30h), Art Vocal Ensemble presenta la seva producció número 15: un recorregut històric per la Música Vocal, amb una primera part dedicada íntegrament al cant gregorià d’advent i Nadal i una segona amb especial atenció als llenguatges contemporanis. Totes dues separades pel cant de la Sibil·la, interpretat de forma curiosa per Júlia Colom i Tolo Gili, provinents del món del jazz. El concert es repetirà demà diumenge a Sant Francesc d’Inca a la mateixa hora.

Mitja hora més tard, a l’Auditori de Manacor (20h), clausura del Jazz Voyeur festival d’enguany, amb Andrea Motis, la que fou en el seu moment una ferma promesa del jazz i que ara ja és una realitat. La trompetista, saxofonista i cantant estarà a acompanyada per Joana Chamorro al contrabaix i Josep Traver a la guitarra.

A l’Auditori d’Alcúdia (19.30h), tres formacions corals: Cor de Dones Sant Josep Obrer, Cor Juvenil del mateix centre i Cor Entonats. 

A Porreres, a l’Auditori Municipal (19.30h), l’Orquestra de Cambra de Mallorca, dirigida per Bernat Quetglas, presenta un monogràfic Mozart amb el Concert per a piano número 9, amb Cristina Allès com a solista i la Simfonia número 40.  

I a Santanyí, la companyia de dansa IB Danza presenta Las ocho, una proposta contemporània nascuda a partir de la covid. Una obra que immortalitza aquesta època que vivim. Amb direcció artística de Daniel Estévez, a l’obra hi participen cinc ballarins i dos músics. La cita és al Teatre Pincipal a les 19.45h.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.