Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Perquè en dona la gana

I ara Felipe González, què diu?

Trobe a faltar la veu de Felipe González amb tot l'escàndol sobre les notícies que estan eixint a alguns mitjans de comunicació sobre els excessos i la falta de transparència a tots els àmbits del monarca emèrit.

Felipe, un gran aliat de les cavernes mediàtiques i econòmiques i que tant detesta l'actual Govern de coalició, format pel seu propi partit i per Unidas-Podemos, està més callat que mai. I aquesta podria ser la notícia. Felipe calla, quan hauria de parlar.

Però ben mirat o ben pensat, què ens podria dir Felipe de l'emèrit que el seu partit i ell mateix van consolidar a el tron? Què era un lladre i un bragueta fluixa, encara presumptament? Que només aparentava dignitat per a poder continuar vivint com un rei, mai millor dit, a costa de les costelles i l'esforç de tot el poble que mai va tindre dret a votar-lo, entre altres coses perquè Felipe no ho va permetre? I així moltes altres coses per les quals Felipe està tan callat.

I mira que li agrada ficar-se en tots els tolls. Com a Aznar. Que tampoc sap estar callat però ara també guarda un misteriós silenci. I no crec que en els dos casos siga perquè estan de vacances. Perquè en aquest estat de vacances viuen tot l'any.

Diuen que el poder desgasta molt. I no ho dubte. Però potser el que menys desgasta és la llengua per qüestionar les decisions dels que venen darrere, siguen propis o estranys. Però ara callen.

I crec que callen perquè hi ha una certa complicitat amb el comportament deslleial de l'emèrit cap a la resta de la ciutadania. I és una complicitat per omissió, una complicitat per saber dels térbols negocis de l'emèrit i no haver fet res mai. I ho podien haver fet, però van preferir deixar les coses com estaven i no enfrontar-se al que porta camí de que el declaren lladre els tribunals de Suïssa i de l'Estat Espanyol.

I mentre, l'ínclit Borbó està desaparegut a algun lloc del món vivint la seua particular vida de luxe i despropòsits. Això si, allunyat del territori espanyol, per si de cas.

I el seu fill i la nora s'estan pegant un viatge per tot el territori espanyol intentant blanquejar la seua imatge de monarques propers i moderns, sense parar-se a pensar que ningú els ha votat i que som molta gent a qui no ens representen. Són hereus d'un llinatge de lladres, faldillers i vividors a costa dels esforços d'un poble que, en contades ocasions, els va fer fora i que ara, els pot tornar a fer fora, perquè s'ho estan guanyant a pols.

Però tornant a Felipe, ara puntualment silenciós, què passarà si les notícies es confirmen i el Borbó és un lladre? En quin lloc quedaran els seus anys de govern i de manteniment del règim de vida de l'emèrit? O els d'Aznar?

I si només parle d'aquests dos expresidents, és perquè els dos són uns bocuts i els agrada mantindre i recordar-nos que són expresidents. I si, ho són, però des del meu particular punt de vista, els pitjors de la democràcia amb diferència.

Tant de bo que sempre estigueren així de silenciosos i deixaren fer als que governen ara el que creguen que han de fer.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.