Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Bernat Jofre

Cobrar

Aquests dies ha estat d'actualitat el plus que uns determinats alts càrrecs de l'administració autònoma cobren per treballar a les Illes. En alguns casos, quasi el cinquanta per cent del seu sou. En d'altres, prop de la tercera part. En tots ells, sense haver-lo de justificar davant la ciutadania.

Sobta que un incentiu amb més de quatre legislatures de recorregut no es denuncïi fins ara.

Per tant, la factura en tots aquests anys pot haver estat xifrada en milions d'euros. Traduït en altres paraules: totes les ideologies polítiques se n'han beneficiat del suplement. Per tant no hauria de sorprendre que la potser primera votació coincident entre VOX, Podemos i el PSIB hagi estat per diners.

Però el que pot causar més sorpresa en qui vingui de fora són les declaracions dels agraciats amb dita clàusula: "sense el plus no em surten els números".

Si és així, potser va sent hora de saber quina era la situació laboral abans de que comencés la legislatura dels qui cobren l'ajut en l'actualitat. També que s'actui en conseqüència: que no es digui que per culpa d'uns illencs caparruts amb els seus pressupostos algunes ments privilegiades no puguin rebre el que es mereixen al sector privat. On de ben segur els seus serveis deuen estar ben cotitzats. Pel que es veu, a dia d'avui podrien elegir empresa donada la quantitat d'ofertes sense contestar que tenen al seu perfil de LinkedIn...

Compartir el artículo

stats