Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Vacances. Pau. Llibertat al Sàhara Occidental

L'origen de la paraula "vacances" prové del llatí "vacationis" per definir una dispensa d'un treball o una obligació, temps en què un càrrec estava vacant o desocupat. I, tanmateix, més enllà dels orígens etimològics, el que aquí interessa posar en relleu és la gran rellevància històrica del concepte "vacances". Al cap i a la fi, el fet de poder gaudir-ne de vacances és el resultat d'una lluita per la igualtat de drets en el segle XVIII. No hi ha llibertat sense garantia d'existència material, i, alhora, no es pot estar "esclavitzat" a temps complet per garantir dita existència material. Les vacances són, idò, part de la llibertat. Ho són malgrat que enguany commemorem només el vuitanta-tres aniversari del Conveni de l'Organització Internacional del Treball sobre vacances pagades. Aquest conveni de l'OIT va ser l'espurna per a l'evolució, ampliació, i consolidació d'aquest dret a les vacances, tal com el coneixem avui en dia.

L'absència

Lligar vacances i pau ve a tomb de la necessitat -goig i compromís- que tinc de comentar el programa Vacances en Pau, que és un dels projectes més importants que duu a terme l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears. És un programa prou conegut per la societat mallorquina -i molt estimat per les famílies que hi han participat-, que consisteix en l'acollida d'infants sahrauís, de 8 a 12 anys, per part de famílies mallorquines durant els mesos de juliol i agost. És un acte de solidaritat amb aquests nins i nines, que necessiten fer vacances de les duríssimes condicions de tota mena que pateixen en els campaments de refugiats, i que, per raons climatològiques, s'agreugen en aquests mesos centrals de l'estiu. Participar en el programa Vacances en Pau és, també, un acte de solidaritat i compromís amb la justa causa de l'autodeterminació i independència del Sàhara Occidental. És, en definitiva, una contribució cabdal amb la pau de debò, i la llibertat del poble sahrauí.

Encara hi sou a temps de participar-hi. Per fer-ho, posau-vos en contacte amb l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (telèfons 971425326 i 971728839, correu electrònic vacancesenpau@gmail.com). Ben segur gaudireu d'una experiència inoblidable. Som-hi!

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.