El Consistori petrer té com a prioritat revitalitzar l’economia amb ajudes als empresaris més afectats per aquesta pandèmia. 

Quines seran les prioritats de la gestió municipal amb aquesta pandèmia?

La nostra primera prioritat és atendre les necessitats bàsiques de les economies empresarials i domèstiques, que han perdut ingresos per aquesta pandèmia. Al pressupost de 2021 hem destinat 140.000 euros de fons propis que aniran a subvencions directes dels quals 70.000 seran per les ajudes a famílies i la resta per als empresaris. 

Els pressupostos d’enguany s’adaptaran a aquesta crisi? De quina manera?

El teixit empresarial més afectat per la pandèmia ha estat el petit empresari i els autònoms com els restaurants, les cafeteries, els gimnasos, les perruqueries i les places turístiques. També afegirem les subvencions del Consell i el Govern de 21.000 cadascuna. Estem redactant les bases, que hi seran enllestides en un termini de deu dies, per a demanar aquestes ajudes. La millor política social és tenir els valors cadastrals més baixos; el percentatge més baix i l’hen baixat de 0,6% al 0,4%. Farem un gran esforç al pressupost per ajudar als empresaris i les economies domèstiques. El pressupost de 2021 arriba a 2.300.000 euros. 

Desenvoluparan projectes de noves infraestructures o renovaran les actuals? 

Hem adjudicat les obres de renovació del pati del Teatre amb un pressupost de 32.000 euros. Abans del mes de juliol aquestes obres han d’estar enllestides. A més a més, hem adaptat les escoles a les mesures sanitàries per fer front a la covid-19 amb l’augment de la neteja i el canvi de persianes amb una inversió d’uns 50.000 euros. Hem fet accesos nous a les escoles. Estem acabant el jardí botànic devora el cementiri. Respecte a les noves infraestructures, destaca l’adaptació de l’estació vella. Hem de signar un conveni de cesió i les obres s’adjudicaran aviat per un valor de quasi 300.000 euros. Per altra banda, adaptarem un lloc a la zona esportiva per fer actes a l’aire lliure amb una inversió de 156.000 euros.

Hi haurà renovació d‘equipaments o construcció de nous?

Hem remodelat les oficines de la Policia Local, hem posat càmeres de vigilància a la plaça Pere Serra i l’aparcament del cementiri i a les oficines municipals.

Els serveis socials tenen un important paper per reduir els efectes negatius de la pandèmia. Reforçareu aquest departament?

Els Serveis Socials de Petra estan mancomunats. Hem doblat l’ajuda que destinam a Càritas i ajudam al repartiment d’aliments entre els més necessitats. El 2019 destinaren 3.000 euros i al 2021 estan previstes ajudes per un total de 8.000 euros.

L’economia ha estat molt afectada per aquesta crisi. Quines mesures aplicaran per revitalitzar-la?

Volem promocionar el producte local i també recuperar la Mostra d’Art i Empresa que es va suspendre l’any passat. És important destacar que hem creat la pàgina web www.visitpetramallorca.com per incentivar el turisme rural i animar que tornin els ciclistes, obrir els hotels petits i el museu.

Han aplicat incentius pels restauradors i comerciants davant el tancament d’establiments?

Vàrem suprimir la taxa de bars i restaurants l’any passat gràcies a l’acord amb el nostre soci, el Partit Popular. Donam fins a 4.000 euros a fons perdut a empreses i autònoms com els restaurants, bars i cafeteries tancades.

Voleu afegir-hi res pus? 

Calculam que al final d’aquesta legislatura tindrem acabada la ronda urbana per desviar el trànsit pesat dins Petra. Amb aquesta nova avinguda es desviarà el trànsit des de la carretera de Sant Joan cap a la de Santa Margalida.