Com està vivint Muro la situació generada per la pandèmia? 

Estam vivint aquesta situació amb molt de respecte, preocupats i sempre respectant i fent respectar totes les normatives que ens estan enviant des del Govern balear i el Govern espanyol . Esperam sortir-ne aviat.

Quines accions heu duit a terme en tema social?

A la primera etapa de la pandèmia es va iniciar una campanya de recollida d’aliments per part de l’associació de joves Sense Filtre amb ajuda d’alguns voluntaris, i ara n’ha agafat el relleu l’associació Templers del Món, amb la col·laboració dels comerços de Muro. D’altra banda, Serveis Socials han repartit mascaretes quirúrgiques gratuïtes a la gent necessitada, han proporcionat aliments a domicili de manera gratuïta a les persones més vulnerables. A més, s’han donat ajuts econòmics d’urgent necessitat a famílies sense recursos per pagar lloguers, material escolar, etc. També s’han repartit xecs per anar a comprar a les botigues productes alimentaris i d’higiene personal. I podeu estar segurs que no ens aturarem de fer feina per Muro.

Heu previst ajudes per a autònoms i comerços? 

Als comerços, enguany, se’ls ha rebaixat un 17% el rebut de fems i també la part proporcional que no varen poder obrir durant l’estat d’alarma. Als bars i restaurants, se’ls ha suspès la taxa d’ocupació de terrasses i els hem permès que puguin agafar més metres d’ocupació. A més, hem organitzat firetes d’oportunitats als comerços, hem promocionat el consum al comerç local mitjançant un vídeo, hem permès obrir el mercat els diumenges, estam mirant d’organitzar una fireta de Nadal, hem organitzat actes culturals, teatre, teresetes, contacontes i hem comptat amb l’ajuda del CACIM i per celebrar la Fira de la Carabassa hem convidat els firers més antics i, per descomptat, el nostre mestre artesà Cas Trinxeter, Gabriel Miralles Ordinas. Esperam seguir fent coses perquè la gent surti de ca seva sempre amb les mesures de seguretat pertinents.

També estau fomentat l’ocupació pública?

Enguany, ens hem acollit a la convocatòria extraordinària SOIB Reactiva que ens permetrà contractar 11 persones amb una durada de 4 mesos per cada treballador: 1 terapeuta ocupacional, 2 ajudants de cuina per a la residència, 2 per al servei general per la residència, 2 peons de pintura, 2 peons de jardineria, 2 peons de construcció per a la brigada. I també hem duit a terme un contracte programa per 5 treballadors amb una durada de 3 anys.

Quines facilitats oferiu als estudiants? 

A Muro, des de fa molts d’anys donam ajudes als nostres estudiants i les seves famílies. Preescolar, infantil, primària, secundària, batxiller i cicles formatius reben una ajuda de 50 € per a material escolar. Els estudiants de grau superior de cicles formatius que estudien a les Balears reben una ajuda de 100 €, i de 200 € si estudien fora. Els universitaris que estudien aquí reben una ajuda de 200 €, i de 400 € si estudien fora.

Estau incentivant el primer habitatge dels joves

Al pressupost, hi tenim una partida perquè els joves que decideixin tenir el primer habitatge puguin demanar-ne una subvenció.

Hi voleu afegir res pus?

 Vull donar les gràcies a tots els que fan possible que aquesta pandèmia la passem de la millor manera. Esperam que passi al més aviat possible i que tornem a la normalitat com abans millor.