L’Ajuntament d’Inca ha inaugurat avui matí el nou Parc Municipal de Sant Joan de Déu. L’espai públic, amb una superfície de 1.827m2, es troba entre els Carrers Rei Sanç, Formentera i Menorca. “Avui és un dia molt important per a la nostra ciutat, que guanya un nou espai municipal. Després de molts d’anys de reivindicacions per part dels veïns i les veïnes de la zona, la barriada de Es Cos compta ja amb un parc que podran gaudir grans i petits”, assenyala el batle d’Inca, Virgilio moreno.

La plaça compta amb una superfície enjardinada, un espai central pavimentat amb 3 pèrgoles metàl·liques i una zona de jocs infantils. D’altra banda, s’han instal·lat també 4 unitats d'elements de gimnàstica biosaludables, un d’ells específic per a persones amb cadira de rodes.

Una de les grans novetats d’aquest espai públic és que disposa del primer parc infantil inclusiu de la ciutat, que permetrà a tots els infants amb diferents capacitats jugar en un mateix lloc. “El joc infantil que hem instal·lat al Parc de Sant Joan de Déu està totalment adaptat i dissenyat amb criteris d’accessibilitat universal. El nostre objectiu és que tots i totes puguem gaudir per igual dels espais públics de la ciutat”, explica Moreno.

A més a més, cal destacar que s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Hospital de Sant Joan de Déu per a la gestió de les tasques de manteniment d’aquest espai públic. Així doncs, l’acord estableix que l’Hospital de Sant Joan de Déu s’encarregarà de la neteja diària del parc i el manteniment de la zona enjardinada, de la poda dels arbres i les plates, així com del manteniment dels jocs infantils i elements biosaludables.

Els Revetllers des Puig d’Inca han estat els responsables d’amenitzar l’acte d’inauguració del Parc Municipal de Sant Joan de Déu, celebrat avui matí. Així mateix, hi ha hagut també activitats infantils i jocs familiars des de les 10.30 hores.