Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Projectes, experiències, activitats IES Porreres

Un curs de cinema, llibres i coeducació

L'Institut de Porreres, que acull alumnes d'aquest poble, de Montuïri i de Vilafranca, té nombrosos projectes en marxa

Alumnes durant el Tastart de Porreres. IES PORRERES

L'IES Porreres acull l'alumnat d'ESO de la pròpia localitat, de Montuïri i de Vilafranca de Bonany, els tres de la comarca delPla. Des del centre assenyalen que començaren el curs 2019-20 "plens de projectes". La coordinadora Joana Maria Tomàs els explica.

A ABP de primer d'ESO ho han fet amb "un alumnat de cine!", remarca. Dins el marc del projecte Qui som?, realitzaren activitats diverses per descobrir-se a l'àmbit artístic, biològic i ètic. Els estudiants, amb les seves famílies, havien de preparar un cartell d'una pel·lícula que s'identificàs amb ells. Per aconseguir-ho, el professorat va engrescar les famílies, amb una reunió prèvia, i l'alumnat, mostrant cartells amb gèneres cinematogràfics diferents per endinsar-los en la tasca final. Finalment, el dia del Tastart de Porreres tota la comunitat educativa va poder gaudir d'aquesta exposició.

Biblioteca humana

Pel que fa als projectes de segon d'ESO, l'alumnat va iniciar la tasca llegint De Nador a Vic, un llibre que explica la història de na Laila, una al·lota que conta el seu procés d'adaptació al nou lloc de residència.

Per treballar les diferents cultures que es mostraven al llibre dins el projecte Llegim i ens emocionam!, es va preparar una biblioteca humana, una jornada on persones relacionades amb la cultura de Nador es convertien en llibres i responien a les preguntes que l'alumnat havia preparat. A partir d'aquí es varen extreure uns titulars que descrivien les experiències viscudes amb cada llibre.

El producte final d'aquest projecte es va concretar el 4 de desembre quan compartiren la jornada amb l'autora del llibre, Laila Karrouch. Amb ella parlaren del seu llibre De Nador a Vic, de la seva vida i experiències i visqueren molt bons moments. La màgia d'apropar dues cultures es va fer realitat.

Conferència sobre el llibre 'De Nador a Vic'. IES PORRERESFestival de Cans

Finalment, aquest és el primer any acadèmic on l'alumnat fa projectes a tercer d'ESO. Sense etiquetes és el títol triat en el marc d'un projecte que tracta sobre la realització audiovisual i la coeducació.

El producte final es mostrarà al I Festival de Cans, organitzat per ABP, on tots els centres de secundària públics de les Illes Balears podran presentar les seves produccions per a aquest concurs intercentres. La professora Joana Maria Tomàs "vol aprofitar aquestes pàgines per convidar a participar-hi".

Nombrós públic va visitar l'exposició del Tastart. IES PORRERES

Compartir el artículo

stats