Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un dels tractors ha estat per a l'IES Josep Sureda i Blanes, que imparteix cicles formatius de la família agrària.

FORMACIÓ

Tractors i cotxes elèctrics per als centres de Formació Professional

La Conselleria inverteix 235.000 euros en sis vehicles elèctrics i tres tractors agrícoles destinats a centres que imparteixen cicles formatius - L'IES Juníper Serra, l'IES Manacor, l'IES Pau Casesnoves i l'IES Son Pacs, entre els beneficiaris

La Conselleria d'Educació ha adquirit sis cotxes elèctrics per a instituts que imparteixen cicles formatius relacionats amb l’automoció i el manteniment de vehicles i tres tractors per a centres amb ensenyaments agraris, vehicles en els quals ha invertit un total de 235.000 euros.

Els sis vehicles elèctrics, valorats en 142.901 euros, són per a l’IES Isidor Macabich d’Eivissa, l’IES Juníper Serra de Palma, l’IES Manacor, l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, l’IES Pau Casesnoves d’Inca i l’IES Son Pacs de Palma.

Als instituts de Manacor, Pau Casesnoves, Son Pacs, Maria Àngels Cardona i Isidor Macabich s'imparteix Formació Professional bàsica de Manteniment de vehicles; en els IES Juníper Serra i Manacor el grau mitjà de Carrosseria; i en IES Juníper Serra, Manacor, Pau Casesnoves, Son Pacs, Maria Àngels Cardona i Isidor Macabich el d'Electromecànica de vehicles automòbils. A més, el grau superior d'Automoció s'imparteix als IES Juníper Serra, Manacor i Pau Casesnoves.

L'adquisició d’aquests sis cotxes elèctrics permetrà dotar els centres d'eines d'aprenentatge de darrera generació i reforçar la formació pràctica dels seus més de 550 alumnes.

Tractors

Per altra banda,en les darreres setmanes la Conselleria també ha adquirit tres tractors agrícoles valorats en 92.624 euros per a tres centres ­-l’IES Josep Sureda i Blanes de Palma, CIFP Joan Taix de sa Pobla i l’IES Felanitx- que imparteixen cicles formatius de la família professional agrària.

Es pot cursar FP bàsica de Agrojardineria i composicions florals a l'IES Josep Sureda i Blanes i IES Felanitx; grau mitjà de Jardineria i floristeria a l'IES Josep Sureda i Blanes, CIFP Joan Taix i IES Felanitx; grau mitjà de Producció agropecuària a l'IES Josep Sureda i Blanes; grau mitjà d'Aprofitament i conservació del medi natural en IES Josep Sureda i Blanes; i grau superior de Paisatgisme i medi rural en el CIFP Joan Taix.

L'adquisició d'aquests vehicles s'ha fet mitjançant licitació pública: quatre empreses varen optar a la licitació dels cotxes elèctrics i tres a la de tractors.

La inversió en vehicles és una part dels 1.970.000 euros destinats el 2018 a l'adquisició d'equipament per a les diverses famílies professionals, un 40% més que l'exercici anterior i el doble que fa 3 anys. Aquest curs escolar, totes les famílies professionals rebran equipament i per al 2019, la Conselleria ha anunciat una nova inversió de dos milions d'euros

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.