Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

'Mamma mia!', la pel·lícula de l'IES Manacor

'Mamma mia!', la pel·lícula de l'IES Manacor

Projectes, experiències, activitats- Institut d'Educació Secundària Manacor

La première serà aquest dilluns 20 de juny a l'auditori de la seva ciutat. Darrere queda un curs amb assajos, il·lusió, esforç, millora personal, multiaprenentatge... i, especialment, un temps inoblidable i de passar-s'ho bé.

Els alumnes de primer curs d'ESO de l'Institut d'Educació Secundària Manacor estrenaran la divertida pel·lícula Mamma Mia que conté les cançons del ja mític grup suec ABBA, integrat per Agnetha Fáltskog, Björn Ulvaeus, Benny Anderson, i Anni-Frid Lygstad (Frida) d'on ve el nom d'ABBA (Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid ).

Classes de música en anglès

Per setè any consecutiu l'IES Manacor realitza un projecte que ja ha guanyat molts admiradors, es tracta de la pel·lícula en anglès. La idea va sorgir de la professora i cap d'estudis Marisa Reyes. Avui ha arribat a convertir-se en un film de prop de 60 minuts que crea molta expectació.

La producció és a càrrec de l'IES Manacor i de l'APIMA i l'edició es du a terme per la mateixa cap d'estudis i Emma Saura amb ajuda de na Llúcia, n'Ernest, en Bernat i en Franco Esteve. Els actors i actrius que han format part d'aquesta experiència són els alumnes de 1r d'ESO que realitzen l'assignatura de música en anglès, uns alumnes que ja comencen la seva trajectòria a l'institut amb moltes ganes a causa de l'esperat film, entre altres coses.

Càsting

En edicions anteriors s'han rodat la tragèdia Romeo & Juliet de Shakespeare o el musical Grease. Aquest any la pel·lícula seleccionada ha estat Mamma Mia. El film està adaptat del musical de Broadway basat en les cançons del grup ABBA, famós arreu del món. Una vegada el guió va estar confeccionat amb uns quants canvis per adaptar-se a l'elenc, es va realitzar el càsting entre els alumnes.

Amb molts de nirvis i ganes per poder tenir un paper, els joves es van preparar i van presentar les seves dots d'interpretació i de llengua anglesa al càsting de la pel·lícula. Així va començar un camí llarg però molt emocionant per als actors i actrius on hi va haver sortides a l'Eurotel Punta Rotja i a la Colònia de Sant Pere.

Enguany, i com a novetat, els alumnes es varen allotjar una nit a l'hotel de la cadena Hipotels per poder avançar amb la gravació, un gran somni per a tots ells, just començant la seva nova etapa. Així, un bon dematí, l'enorme hall de l'institut es va veure desbordat per tot tipus de maletes, ulleres de sol, taules de surf i tots els materials i roba per gravar la pel·lícula. Els alumnes es varen aprendre el seus papers i varen realitzar una gran tasca per tal de poder acabar amb el rodatge.

Els nostres "particulars" Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried i altres varen ser a la Costa dels Pins fins i tot abans de l'obertura de l'hotel. Varen viure peripècies i tot això observat gràcies a les diferents escenes plenes de música, ball i molta comèdia, on la filla de la protagonista munta tot un desgavell per saber qui serà el seu pare.

Col·laboracions

Tot i la gran feina de tots els integrants, la pel·lícula serà possible gràcies a persones i entitats que han col·laborat. Des de l'IES Manacor mostren el seu agraïment a l'Eurotel Punta Rotja per fer possible el rodatge a les seves instal·lacions i la seva cooperació total amb el projecte; a Autocars Pou per realitzar el transport fins allà de manera gratuïta, a l'APIMA de l'IES Manacor pel seu gran suport econòmic, i a les persones que varen tenir la idea de gravar la pel.lícula en aquest idíl·lic lloc, n'Elena Llull, na Nadine i na Josette.

Així mateix, les gravacions de la barca Suau no serien possibles sense la col·laboració d'en Juanjo, na Maria José, en Lluís i n'Àlex. També s'ha d'agraïr la contribució de Total Fit, en especial a na Carme i na Vicky, per muntar les coreografies del musical. "Tampoc -remarquen- ens podem oblidar del CEP Manacor, dels pares i mares dels alumnes, i de na Neus Cardell i na Cati Matamalas per ajudar en la direcció i en l'assessorament lingüístic de la pel·lícula".

Alumnes engrescats

Comenta Marisa Reyes que "s'ha pogut comprovar any rere any que aquesta experiència és molt motivadora i engrescadora per als alumnes, però també per a les professores. Serveix perquè tots aprenguin d'una forma diferent i més divertida una llengua estrangera. Totes les persones que han participat o ajudat en el projecte en edicions anteriors guarden uns records molt especials. La pel·lícula, doncs, és una via amb la qual es pot aconseguir que els alumnes tinguin una gran curiositat per aprendre i, a la vegada, formin uns records per a tota la vida".

La directora de la projecció i professora d'idiomes del centre fa, finalment, aquesta convidada: "Us heu quedat amb ganes de veure aquest film? No us preocupeu, dia 20 de juny hi haurà la Premiére a l'auditori de Manacor per a tots aquells interessats. No us desanimeu si no hi podeu assistir ja que la pel·lícula es penjarà al web de l'institut (www.iesmanacor.cat) després de la primera posada en escena".

L'èxit de l'estrena i l'assistència de públic estan garantits. L'entrada només costarà dos euros.

La fitxa de l'activitat:

IES Manacor

Denominació: Mamma Mia!

Alumnat: Marisa Reyes, professora (departament llengües estrangeres) Alumnat: 1r d´ESO Quan: 20 juny (rodada durant el curs)

Per a més informació: Marisa Reyes.

Tel. 971 551 489 - www.iesmanacor.cat

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.