Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les nostres escoletes / EI MUNICIPAL PENYA-SEGAT (LLUCMAJOR)

Magdalena Puig Oliver: "A Llucmajor hi ha tres escoletes municipals: Penya-segat, Fada Morgana i Trencadors"

Joc heurístic a la classe dels Pops.

“Al terme de Llucmajor hi ha tres escoletes municipals: Penya-segat a la urbanització sa Torre, Fada Morgana al poble i Trencadors a s'Arenal”, explica Magdalena Puig Oliver qui ocupa el càrrec de coordinadora d'aquests centres des de fa vint anys.

-On està situada l'escoleta Penya-segat?

-A sa Marina de Llucmajor, molt a prop dels penya-segats, per això rep aquest nom. Està ubicada, concretament, en el centre de la urbanització sa Torre, nucli costaner del terme de Llucmajor. Donam servei a les famílies que resideixen a sa Torre, Badia Blava, Badia Gran, Tolleric, Maioris, Puig de Ros, les Palmeres... Abraçam gran part de les urbanitzacions més allunyades del nucli de s’Arenal.

-Com va néixer?

-És una edificació d’obra nova a un solar que pertany a l'Ajuntament. Les obres començaren l’any 2009 i finalitzaren a punt d'iniciar el curs 2010-2011. Nasqué per la demanda de places que van rebre les escoletes de les urbanitzacions Badia Gran i Badia Blava i, posat que, la urbanització de Sa Torre havia crescut i que els altres centres quedaven petits, l'Ajuntament va decidir fer la nova construcció en aquesta urbanització.

-Us afecta la ubicació en zona turística?

-La ubicació condiciona la nostra organització horària més que l’estacionalitat turística. Les urbanitzacions esmentades són nucli dormitori ja que no tenen activitat industrials i les famílies es traslladen a s’Arenal o a Palma.

-Com a conseqüència de la feina dels pares en el sector turisme, heu establert un horari específic per als mesos de juliol i agost?

-Els tres centres municipals d'educació infantil de Llucmajor oferim el servei de l’escola d’estiu que presenta dues modalitats. El mes de juliol donam servei mantenint l’escola matinera i acabam la jornada a les 15.30 hores. Per a les famílies que treballen al mes d’agost, es manté l’horari de juliol, però únicament al centre Trencadors de s’Arenal.

-Cavallets de mar, balenes, estrelles de mar, tortugues, pops, dofins. Les classes tenen els noms d'animals de la mar.

-Per la ubicació del centre i perquè és un tema proper als infants. Fins ara hem canviat el nom cada principi de curs.

-Amb les altres escoletes llucmajoreres, realitzau alguna activitat de forma conjunta?

-Totes les del terme celebram l’aniversari de l’EI Fada Morgana dia 10 d’octubre, activitat inclosa dins el programa de fires que consta d’una festa infantil i un berenar que organitza l’Ajuntament que convida tots els escolars del poble de 0-7 anys. Per altra part, les colònies d’estiu i les sortides són compartides per les tres escoletes municipals.

-Indicau les experiències o projectes més destacats que duis a terme.

-Les nostres experiències estan encaminades a fomentar en l’infant actituds crítiques i curioses que ajudin a crear el seu propi coneixement, tot partint de les seves pròpies inquietuds. Enguany tenim com a projecte els tallers de cuina a les aules dels grans. Els objectius principals pretenen fer conèixer els aliments, veure d’on venen, observar les transformacions que succeeixen, crear hàbits d'higiene personal, fomentar l’educació per a la salut, conèixer l’elaboració d’alguns menjars i tastar diferents aliments.

-Des de fa dos anys disposau d'un blog educatiu.

-Hi anam penjant informació i articles d'interès per als pares i fotos de les activitats més significatives que realitzam a diari amb els petits. És una manera que les famílies entrin dins les aules i visquin el nostre dia a dia.

-Exposau la vostra opinió sobre la convivència entre l'alumnat.

-És molt important la relació positiva amb els altres i l’adquisició progressiva de pautes elementals de convivència i relació social, així com facilitar eines per aconseguir la resolució pacífica de conflictes.

-Què remarcaríeu de la vostra tasca diària?

-Prioritzam les necessitats bàsiques i també les emocionals i, a partir d’aquí, començam a convertir-nos en autèntics investigadors. Treballam per conèixer els nostres infants per tal de potenciar les seves virtuts, com també estimular el seu procés d’aprenentatge, respectant el ritme de cada un.

-I de la col·laboració amb les famílies?

-Per poder dur a terme una tasca òptima i coherent, és essencial que les famílies entrin dins les aules i visquin el nostre dia a dia; per això s’organitzen tallers amb pares, adaptats a cada grup d’edat i que fan referència a diferents temes, tals com massatge infantil, cos i moviment, vivim Nadal…

Fitxa:

Nivells d’ensenyament: 1r cicle d’educació infantil (0-3 anys) Adreça: Carrer de Sant Pau, 25. Urbanització sa Torre (07609 - Llucmajor) Telèfon: 971 255 473 C/e: eipenyasegat@llucmajor.org Blog: http://eipenyasegat.blogspot.com.es Alumnes: 65 Grups: 6 (Una aula de bressols, dues d'1-2 anys i tres les de 2-3 anys) Horari: 7:30 a 17h Personal docent: 14 (7 tutores d’aula, 5 educadores, 1 cap d’estudis, 1 coordinadora) Serveis: Menjador i escola matinera.

Compartir el artículo

stats