Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Senderisme

Senderisme per la Serra: de Lluc a Pollença

Els alumnes de tercer cicle del col·legi cooperativa CIDE de Palma participen en diverses excursions durant el curs

Les excursions fan possible que els alumnes descobreixin els valors naturals i culturals de la serra de Tramuntana.

L'any 2005 iniciàrem al Col·legi cooperativa CIDE un projecte sobre senderisme, després de molt temps de donar-li voltes i més voltes. La idea no era altra que aprofitar algunes sortides escolars per gaudir del contacte amb la natura. Convivència, esforç físic, superació personal... Tot això i més aconseguim amb les nostres sortides.

El pla del Pouet, el pas de na Sabatera, el puig de Maria, la talaia de la Victòria o el camí dels Cingles són només una mostra dels llocs pels qual hem trescat. Els alumnes i les alumnes aprenen a conèixer què és un forn de calç, una sitja, un coll, un avenc, un cingle, una serrada, els rellars o esquetjars, una fita (o monjoia o sibil·la o carendí). Aprenen la nostra vegetació i també, si es dóna l´ocasió, la nostra fauna.

De Lluc a Pollença

L´experiència d´aquests anys ha estat més que positiva i seguim. Els alumnes de tercer cicle de Primària (5é i 6è) varen anar la passada setmana de Lluc (de la finca de Menut) a Pollença, a la serra de Tramuntana. Varen gaudir de la natura, del paisatge, de la companyia fora de l´aula, en definitiva, de la nostra serra de Tramuntana.

Està previst que enguany, tot el cicle (5è i 6è de Primària) faci una sortida de senderisme a les Voltes d´en Galileu. I els alumnes de 6è aniran, amb la col·laboració del GOB, a la Trapa.

Mentrestant, una salutació i que els bons vents acompanyin les vostres rutes!

Compartir el artículo

stats