Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ACTIVITATS

Cuina mediterrània per als alumnes del CIDE

Aquest centre de Palma participa al programa ´Cocina joven y dieta mediterránea´, impulsat pel Ministeri d´Agricultura

Un grup d´alumnes de Primària del col·legi cooperativa CIDE durant l´activitat. CIDE

El col·legi cooperativa CIDE ha estat seleccionat pel Ministeri d´Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per a participar al programa Cocina joven y dieta mediterránea, un programa que durant quatre mesos recorrerà diferents ciutats espanyoles. La setmana passada el programa va aterrar al CIDE. Els alumnes de 3r de Primària varen participar en aquest projecte que té una part teòrica i una altra pràctica, en la qual els joves varen haver de preparar i tastar un plat fet amb diferents ingredients de la dieta mediterrània.

Els escolars varen arribar ja amb una part molt important dels coneixements treballats a l´aula i conscienciats de l´important que és una bona alimentació i un bon berenar cada dematí. "Tots berenau?", els varen demanar. Hi va haver respostes de tot tipus, però va quedar molt clar que si no hi ha temps o no es té gana, cal aixecar-se del llit abans perquè un bon berenar és fonamental per tenir energia a l´escola.

Varen repassar la piràmide alimentària, a la qual es va afegir l´esport i l´activitat física com una part molt important del que, més que una dieta, es pot considerar "un estil de vida". També es va destacar la importància de menjar productes de temporada i tastar-ho tot, perquè els gusts canvien i perquè a vegades un aliment no agrada tot sol però quan es combina amb altres aliments el resultat és molt diferent. És el que va passar amb el plat que varen preparar: "Mariquitas de tomate". És un plat fet amb cereals (pa), peix (tonyina i salmó), verdura (tomàtiga i pastanaga), olives i oli. Al principi, molts dels alumnes varen dir que no els agradava un o altre ingredients. Finalment, a pràcticament tots els va agradar, i molt!

A l'escola, conscients de la importància que té una bona alimentació, propiciam diferents accions relacionades amb aquest àmbit, com el dia o dies de la fruita, en els quals els alumnes han de dur per berenar fruita en lloc d´altres aliments, o el projecte Fruita bona hortfruticola SAT, organitzat pel Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, que consisteix a dur a terme la distribució de fruita a les escoles: durant un període de cinc setmanes consecutives, un dia a la setmana, suc de taronja i fruita.

I és que és molt important també aprendre a menjar!

Compartir el artículo

stats