Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Excursió

Un dia per descobrir els paisatges de l´Arxiduc Lluís Salvador

Els alumnes del col·legi Sant Pere de Palma visitaren la Serra i recorregueren el camí de l´Arxiduc

Els alumnes durant l´excursió per la serra de Tramuntana. COL. SANT PERE

La Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l´any 2011, va ser l´escenari perfecte per gaudir d´un dia de bona convivència. L´aire lliure, el sol i la natura varen esser còmplices de rialles, bons moments i amistat, al mateix temps que creixia el respecte per la natura i el medi ambient.

3r d'ESO: camí de l'Arxiduc

Partint de Valldemossa, vàrem recórrer un tros del camí de l´Arxiduc Lluís Salvador. Per això i per entendre millor la història que guarda aquest camí, ens vàrem endinsar dins la vida d´aquest personatge que va fer tant per la nostra Serra.

Ell va manar fer aquest i molts altres camins i els va obrir a tots aquells que volguessin descobrir la Serra. Totes les seves finques (més de 15) eren obertes al públic, perquè volia que tothom pogués veure la bellesa d'aquests paratges i, coneixent-los, aprengués a estimar Mallorca, com ell ho havia fet. I és que només podem estimar allò que coneixem. Ell, havent viatjat per tota la Mediterrània, va triar Mallorca per fer-ne la seva segona pàtria.

"Quan hagis contemplat la grandesa de Mallorca, quan hagis comprès el profund secret de l'Illa d´Or, l'estimaràs tota la vida" deia l'Arxiduc. I nosaltres ho vàrem poder veure i sentir de ben a prop: passa a passa aquest secret se´ns revelava, afectuós i màgic, amb tot l´esplendor d'aquest paratge natural, el punt culminant del qual va esser destriar Na Foradada.

Des de dalt vàrem contemplar també tota la badia de Palma, amb la Seu com a guardiana. I tot en un clima de respecte i de bona harmonia: nosaltres formàvem part d'un lloc que ens acollia i ens convidava a conèixer-lo i, per tant, també a estimar-lo.

L´itinerari va acabar on havia començat, a Valldemossa: residència de pintors, escriptors i músics, amb la Cartoixa com a testimoni de les seves i de les nostres vivències. Allà vàrem pujar a l'autocar.

El nostre col·legi, el Sant Pere, ens esperava i hi arribàvem amb una altra bona experiència viscuda.

Compartir el artículo

stats