Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Concurs

Celebren el 25è aniversari de la Convenció dels Drets de l´Infant

L´Oficina de Defensa dels Drets del Menor convoca un concurs per donar a conèixer aquesta Convenció entre els escolars de les Illes

La Convenció sobre els Drets de l´Infant s´aprovà l´any 1989.

L´Oficina de Defensa dels Drets del Menor ha organitzat, amb motiu de la commemoració del XXV aniversari de l´aprovació de la Convenció sobre els Drets de l´Infant, el certamen escolar ´Coneixent els nostres drets´, en el qual podran participar infants que cursin segon i tercer cicle d´educació primària, i estudiants menors de 18 anys d´ESO, PQPI, FP bàsica i educació especial de totes les illes.

S´han convocat dues modalitats diferents d´aquest concurs que té com a objectiu promoure la difusió i el coneixement dels drets dels infants i adolescents entre tota la societat, i molt especialment entre els menors d´edat. La primera modalitat és de dibuix, adreçada a escolars que cursin segon i tercer cicle d´educació primària. Consisteix en l´elaboració d´un cartell. La segona modalitat és de fotografia digital, per a estudiants menors de 18 anys d´ESO, PQPI, FP bàsica i educació especial. El termini per a la recepció de tots els treballs acaba el proper 12 de novembre.

Entre els treballs presentats se seleccionaran els que més s´adeqüin a l´esperit de la Convenció sobre Drets de l´infant perquè formin part tant de les campanyes de difusió com de les activitats que l´Oficina de Defensa dels Drets del Menor durà a terme per commemorar que el 20 de novembre de 1989 l´Assemblea General de les Nacions Unides aprovà aquesta convenció. Igualment, els participants rebran un diploma i el centres educatius respectius, un certificat oficial de col·laboració en la difusió dels drets de la infància.

Per participar, es poden enviar els dibuixos per correu postal o a través dels registres municipals o d´altres administracions, al carrer de Sant Joan de la Salle, 4A, 07003, de Palma, dins un sobre tancat sense identificació a l´atenció de l´Oficina de Defensa dels Drets del Menor.

Pel que fa a les fotografies, s´han d´enviar per correu electrònic a oficinamenor@gmail.com amb l´assumpte I Certamen Fotografia ´Coneixent els nostres drets´ i altres dades que es detallen a les bases completes del concurs.

La Convenció

La Convenció sobre Drets de l´infant aprovada fa 25 anys per les Nacions Unides reconeix els drets de l´infant a desenvolupar la seva personalitat, a tenir una família o un entorn on desenvolupar-se i ser feliços, a la salut, a l´educació, a disposar de temps per jugar, a no ser discriminat, a ser protegit, a fer sentir la seva opinió, a viure en una societat en pau o a disposar de recursos per viure dignament, entre d´altres aspectes.

Durant tot aquest curs es duran a terme diverses activitats per difondre aquest acord internacional fonamental entre els escolars de les Illes.

Compartir el artículo

stats