Síguenos en redes sociales:

El pívot Suskavcevic, en el partido que el Palmer Palma jugó en Palencia.

Opinió | El somni continua

El Palmer Palma va saber jugar els minuts que decideixen els partits

En algunes cròniques del partit que van disputar diumenge el Destino Palència i el Palmer Palma i que va finalitzar amb la victòria dels mallorquins, es podia llegir que els visitants van guanyar perquè van saber jugar millor els minuts finals. I la veritat és que així va ser.

El matx va ser igualat. Set punts van ser el màxim avantatge que els equips van arribar a obtenir. I aquests set punts (69-62) els va aconseguir l’equip castellà quan restaven 4:42, que va obligar els entrenadors illencs a demanar minut per reconduir la situació.

I el panorama va canviar. En aquests 4:42 el Palmer va disposar de deu possessions, en les que va sumar: 15 punts (5 de Figueras, 5 de Harrell, 3 de Jawara i 2 de McDonnell), un rebot ofensiu molt important de Jawara i una falta rebuda (Figueras); només dos atacs no aprofitats: penetració de Kullamäe i pilota perduda del base català. I darrere només va concedir 4 punts, tots des de la línia de personal, no per demèrits dels locals, sí per mèrits propis, amb tres bones defenses amb protagonisme individual de Harrell, de McDonnell i de Jawara i una de col·lectiva, extraordinària (2x1 al pal baix, rotacions efectives, 1x1, tir puntejat i rebot). Quan restaven 17 segons i l’electrònic assenyalava un 73-75, el conjunt peninsular treia de banda i disposava d’una pilota per empatar o guanyar. Un bloc directe, defensat pel Palma no massa bé amb un “trap”, va permetre que Xavi Rey a la continuació rebés a la línia de personal i iniciés la penetració cap a cistella; Kullamäe va fer una gran ajuda i es col·locà davant forçant un mal llançament, Jawara recuperà el seu jugador (Rey), el tancà i tocà la pilota i Harrell capturà el rebot defensiu, el rebot que era sinònim de victòria. Falta sobre el jugador americà que convertí els dos llançaments de personal i segellà el triomf.

El Palmer Palma, que fins aleshores no havia brodat la seva actuació, s’havia mostrat intermitent en el seu esforç i havia mostrat alguns símptomes de cansament, va saber jugar els moments que decideixen un partit, va ser eficaç en defensa i en atac, va ser més que mai el Palmer Palma que s’ha guanyat el respecte i la consideració de la LEB Or.

La victòria necessària i molt valuosa de diumenge, després de tres derrotes consecutives i amb la important baixa de Jacobo Díaz, ha possibilitat que l’equip de Ciutat retorni a les posicions de playoff. El somni continua...

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.