Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Gòspel!

El mot Gospel, que en anglès vol dir evangeli, deriva de God spell i de god spell, que en el fons vendrien a dir bon encanteri o encanteri diví, qualificatius que el cristianisme aplica al Nou Testament.

Musicalment, Gòspel (així, amb accent, segons la terminologia catalana) és una forma musical religiosa, que a principis del segle XX creà la població negra dels Estats Units a partir de mesclar la música africana, les cançons dels espirituals, els himnes, el blues, el jazz i, més modernament fins i tot el funky.

La conca del Mississipi propicià aquesta nova manera de fer música a les esglésies i a les comunitats religioses afegint-hi un cer to de protesta en contra de la marginació i a favor de la igualtat.

Avui i com a part d'una gira europea que els ha portat també al Palau de la Música de Barcelona i a al Teatre Olympia de València, arriba a l'Auditòrium de Palma (19h) una formació de Gòspel realment emblemàtica , el Mississipi Gospel Choir, format per una vintena de veus sorgides entorn de la Southern Mississippi University.

Aquest grup i a través dels temes més populars del seu estil musical volen "aportar un missatge de pau i solidaritat més enllà de qualsevol frontera", segons llegim als seus principis fundacionals.

Avui horabaixa, a la sala Magna del Passeig Marítim de Palma sonaran temes tan coneguts com Hallelujah!, Oh Happy Day! I, naturalment, Amen.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.