Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Matemàtica musical

Summam indicabimus signo ?. Amb aquesta afirmació, un dels matemàtics més importants de la història, Léonard Euler, inaugurà l´any 1775 la utilització de la lletra sigma majúscula com a símbol de suma. Des de llavors, Sigma representa el sumatori d´una sèrie finita o infinita de nombres".

Aquestes paraules semblen extretes d´un tractat d´història de les matemàtiques, però no, provenen de l´auto presentació que fan els membres del quartet musical Sigmaproject, que avui horabaixa (20h) i demà matí (12h) actua al pati del Palau de l´Almudaina de Palma, dins el cicle de concerts que des de fa dotze anys ens proposa Patrimonio Nacional d´Espanya.

Format pels instrumentistes Andrés Gomis, Josetxo Silguero, Ángel Soria i Alberto Chaves, Sigmaproject és molt més que un quartet de saxòfons. És una idea, una manera d´acostar-se a un so que és part del segle XXI, tal com el clàssic quartet de corda ho fou del segle XIX.

L´ampla trajectòria de Sigmaproject, tant en concerts en directe com en enregistraments ens porten a pensar que els dos recitals d´aquests dies a Palma seran si més no interessants. Ells no proposen concerts a l´ús, sinó que investiguen noves maneres d´arribar al públic bé a través de coreografies o de col·laboracions amb altres artistes, com ara Cecilia Bercovich una violinista i violista que ha treballat a les ordres de mestres contemporanis com Pierre Boulez o Krystof Penderecki.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.