Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Prèvia

Popurri coral

Avui vespre i al Castell de Bellver (21h), l´Orquestra Simfònica i la Coral UIB (que dirigeix Joan Company) ens proposen un concert de música molt coneguda per a cor i orquestra. Com una espècia de llista d´èxit simfònic-corals. Anem a veure: De Fauré, una de les seves obres més poètiques i espirituals, Cantique de Jean Racine, una obra de joventut amb la qual el compositor francès guanyà el primer premi en el concurs de graduació a l´École Niedermeyer. Fauré utilitzà un text de Racine que ens parla de la grandesa de Déu. De fet comença amb aquest vers: "La paraula és igual a l´Altíssim, la nostra única esperança".

De Verdi, un dels moments operístics més coneguts, el Va pensiero de l´òpera Nabucco. Tot un cant a la llibertat.

També hi haurà una aportació de sarsuela, amb el famós Cor de Romàntics de Doña Francisquita d´Amadeu Vives, l´autor de la melodia de La Balanguera. El cor de la sarsuela comença així: "¿Dónde va, dónde va la alegría? ¿Dónde va, dónde va la hermosura?".

El capítol dedicat als oratoris tendrà dues aportacions, una provinent d´El Messies de Hanendel (top ten) i una altra de La Creació de Haydn.

I per acabar la festa, Aubada, del mallorquí Miquel Tortell.

Tots aquests moments vocals s´aniran alternant amb altres només simfònics també de Fauré (Pavane), Verdi (Obertura de La Forza del destino) i Jerónimo Giménez (Intermedi de La boda de Luis Alonso). Pablo Mielgo dirigirà la vetllada.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.