Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Bach a Deià

Avui vespre, el festival Internacional de Música de Deià presenta un dels seus plats forts de l´edició d´enguany. Es tracta del violoncel·lista espanyol Asier Polo que interpretarà part d´un dels cims de la història de la Música: les Suites I, IV , V, per a violoncel sol de Johann S. Bach. Tres obres mestres que formen part d´un dels opus més interessants del repertori per a cello sol.

Les Sis Suites de Bach, després que Pau Casals les ressucitàs d´un cert oblit, no han deixat d´interpretar-se i tots els grans solistes de violoncel les porten en cartell. No hi ha violoncel·lista de concert que no interpreti alguna de les suites en alguna ocasió. Ara bé, en un mateix programa, oferir les sis no és freqüent. Asier Polo avui a Son Marroig (21h) n´interpretarà tres i demà al Palau March de Palma (21h), les altres tres (II, III, VI). Així que en dues sessions, l´artista oferirà el conjunt complet.

Cada una d´aquestes sis obres mestres té una estructura similar. Comencen amb un Preludi, a partir del qual es succeeixen unes danses molt pròpies del Barroc com Allemande, Courrante, Sarabande, Minuet-Bourrée-Gavota i Gigue.

I per què Bach escriví aquestes composicions? Doncs perquè en el període en el qual va viure a Köthen, un dels més feliços de la seva vida, el Príncep Leopold, gran amant de la música, li demanava que compongués música instrumental. D´aquesta època són també els sis Concerts de Brandenburg o les sis Sonates i Partites per a violí sol. Sis, un nombre recurrent dins l´obra de Bach.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.