Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Solstici ve de sol

Si bé el consens internacional de dedicar el 21 de juny de cada any a la Música (de fet no hauria de ser cada dia el Dia de la Música?) va arribar l´any 1985, la història ve de més lluny, quan el 1976, el músic i productor Joan Cohen va proposar que en els solsticis d´estiu i d´hivern les ràdios franceses emetessin programes especials dedicats a la música.

Anys més tard, el 1981, Jack Lang, aleshores ministre francès de cultura, fa seva la frase d´un col·laborador seu que "la música ha d´estar oberta a tothom, més enllà del tipus de música que sigui" i crea la Festa de la Música, la primera edició de la qual va tenir lloc el 21 de juny de l´any següent.

I arribam al ja esmentat 1985, Any Europeu de la Música per la conjunció d´efemèrides (tres-cents anys del naixement de Bach i Haendel entre d´altres), quan el 21 de juny d´aquell any molts països s´apuntaren a la iniciativa que encara ara perdura i creix.

L´essència d´aquest Dia de la Música és la de mesclar estils i ajuntar tipus de públic, acostant la música al carrer. És per això que la nostra Orquestra Simfònica proposa avui un concert al Born de Palma (20h), amb Conxa Buika com a solista vocal i amb la direcció de Toni Cuenca qui també ha orquestrat totes les cançons, entre les quals hi ha el clàssic Siboney, però també Nostalgias o Soldedad.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.