Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Encontres a tres

La proposta va de tres en tres. Encontres a tres. Això és el que a partir d'avui vespre i al Teatre Principal de Palma (20h) ens proposa la Fundació A.C.A. (Àrea de Creació Acústica) amb els Encontres de compositors, que arriba a la trenta-setena edició.

Anit, demà i demà passat i amb el títol de "Monogràfics", el cicle de concerts/espectacles ens vol acostar la música de tres creadors: un clàssic (John Cage), un felanitxer (Bartomeu Artigues) i un català mallorquinitzat (Xavier Carbonell).

De l'americà serà Jean Pierre Dupuy qui, en la sessió inaugural, ens interpreti les Sonates & Interludes for Prepared Piano, un grapat de vint imatges musicals que l'imprescindible compositor compongué a partir del seu interès vers la filosofia oriental, en concret la hindú.

De Bartomeu Artigues (la música del qual conté l'esperit d'Egicio Petrovich, Carles Guinovart i David Padrós, entre d'altres) serà el seu amic i guitarrista solvent Josep Sbert qui farà sonar les seves composicions per a guitarra.

I pel que fa a l'inclassificable Xavier Carbonell, compositor, investigador, professor i també solvent teclista, serà el valencià Paco Vicedo qui donarà a conèixer tota la seva integral per a instruments de percussió.

Serà a partir de novembre quan els Encontres tornin amb tres propostes més a través del Cicle Ensembles.

P. S. Acabat d'escriure aquest comentari me comuniquen la mort de Mariano Isasi, primer administrador de la Simfònica, després el seu gerent i sempre un dels millors amics de la formació. Per ell, sia on sia, que continuï sonant la Música.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.