Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Santuaris

Sortida de sol des de Sant Miquel.

Sant Bernat. La matinada del diumenge dia 17 es trobaren a Montuiri més ded dos-cents aficionats al muntanyisme per tal de celebrar la festa del seu patró, Sant Bernat de Menthon. La trobada començà poc abans de les cinc del matí i a les vuit i mitja ja berenaven al mateix lloc. Entremig, pujada al Puig de sant Miquel per veure sortir el sol i missa concelebrada amb el bisbe. El sant és el patró dels muntanyencs perquè segons la llegenda va fer construir, en el segle XI, quasi mil albergs per protegir els peregrins que anaven a Roma.

La Seu. Avui mateix hi ha una nova cita litúrgico-matemàtica a la Seu de Mallorca convocada per la Societat Balear de Matemàtiques amb el recolzament del Capítol catedralici, per tal de veure com és la llum de l´horabaixa el dia del solstici d´estiu. La trobada és a les 20.15h. Tots sabem que el 21 de desembre la llum de la rosassa de llevant es superposa sobre la de ponent produint un efecte cromàtic curiós. Passa el mateix, però a l´inrevés, en el solstici d´estiu? En Dani Ruiz i en Josep Lluís Pol ho han estudiat i avui sabrem la resposta.

Més Seu. Vaig coincidir fa uns dies amb Mercè Gambús, nomenada Coordinadora cientificotècnica de la Catedral de Mallorca. Un plaer compartir conversa amb la pro­fessora i historiadora de l´Art. Segur que ella i Teodor Suau faran bona feina pel que fa a la conservació i ús de l´insigne temple.

Compartir el artículo

stats