Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Cultura, vi, art i jazz

Juan Claudio Cifuentes.

Cultura. Des de fa mesos, diferents persones de la societat illenca i que abracen molts tarannàs i àmbits de feina, expliquen a la pàgina 2 d´aquest suplement el que per ells és la Cultura, així en majúscula. Definicions variades per un concepte global, a vegades no coincidents. Ara bé, m´atrevesc a afirmar que tots els qui han acceptat l´envit d´escriure coincidirien en que eliminar la Conselleria que porta aquest nom no té res de Cultura. I per què no eliminar el Ministeri d´Educació si les competències estan transferides? Molt recomanable l´article del dijous dia 30 d´octubre de Pilar Garcès, sempre oportuna, a la contraportada d´aquest diari.

Vi i art. Reunió al Palau Solleric de Palma entorn a una copa de vi de les bodegues de Toni Gelabert. Bon tast i millor companyia: Neus Cortès, feliçment recuperada com a comissària artística, Sebastià Mascaró, director del Casal, Magdalena Mesquida, editora del suplement Manjària, Rafel Umbert, Climent Picornell i Antoni Bennàssar. Bona tertúlia, plena d´aportacions convincents sobre la relació entre el vi i l´Art.

Jazz. Per moltes persones de la meva generació, Juan Claudio Cifuentes fou un referent per entrar en el món del jazz. El programa de ràdio Jazz entre amigos fou una porta d´entrada exquisida i eclèctica. Doncs ara, el metge mallorquí Antoni Juan Pastor ha escrit la biografia del mestre Cifu i l´ha publicada amb el títol Una vida de jazz, una vida con swing. Val la pena.

Compartir el artículo

stats