Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Mantonegro Blanc 2018 Son Juliana | Un bon acompanyant per a una sarsuela de peix

Son Juliana és un dels cellers que s’han creat recentment a Mallorca. És fruit de la curolla de Günther Zimmer, un empresari alemany que sempre s’ha volgut dedicar a foravila. Segons explica, va comprar una granja en runes l’any 1979 per «provar sort» a l’agricultura, però finalment va optar per seguir les passes de son pare, que era professor a l’escola de metal·lúrgia i expert en el sector. Un any més tard, va crear el negoci familiar que duu el seu cognom i avui dia és una de les empreses de referència en l’enginyeria mecànica moderna, amb sistemes de manipulació pneumàtics, hidràulics i elèctrics, com per exemple, els amortidors dels caixons i prestatges dels mobles de cuina, a més de pinces robòtiques de precisió.

L’aventura en el sector vitivinícola va començar el 2006, amb la compra d’aquesta finca de ses Alqueries (Santa Eugènia) que ha batiat amb el nom de Son Juliana, un topònim de nova creació que combina el ‘son’ típic de les possessions mallorquines amb una combinació dels noms de la seva esposa (Xun) i la seva filla (Anna). El resultat és un celler biosostenible, gestionat dia a dia pel Rafel Montero, un enginyer agrònom que va començar a fer feina a Son Juliana el mes de gener de 2016, quan s’hi farà la primera verema.

Un bon acompanyant per a una sarsuela de peix.

Un bon acompanyant per a una sarsuela de peix.

Avui parlam d’un monovarietal de l’anyada 2018, Mantonegro Blanc, una edició limitada de 3.477 ampolles. El raïm se selecciona manualment quan encara no ha madurat. Després es desrapa i s’aixafa i es deixa en fred una hora. Posteriorment se’n fa una premsada suau i ràpida per evitar els tanins. Fermenta dues setmanes i reposa entre 3 i 4 mesos amb els seus pòsits en dipòsit d’acer inoxidable. És un vi de groc pàl·lid, amb un rivet verdós, amb aromes de fruita, cítrics i pera. En boca és fresc i combina amb una sarsuela de peix o amb una caldereta de marisc.

Compartir el artículo

stats