Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Un rosat jove de Mantonegro senzill, elegant i fi

Rosat 2019, Microceller Son Crespí

Un rosat jove de Mantonegro senzill, elegant i fi

Pere Crespí i Neus Beltran són els responsables del microceller Son Crespí, una parella enamorada de la terra i del vi. M'expliquen que des de l'any 1528 aquesta finca pertany a la família Crespí i que l'historiador Tomàs Vivot ha trobat referències que apunten que l'any 1770 hi havia vinya sembrada. De fet, la història recent de Son Crespí de Passatemps (Santa Maria del Camí) és el relat d'un retorn a la vinya perquè l'any 2000 es varen tornar a sembrar ceps en una terra d'on havien estat arrabassats 21 anys abans per falta d'interès. Ho va fer el pare de Pere juntament amb Toni Xisples. Actualment de les 7 hectàrees que tenen dedicades a viticultura en surt una producció limitada de tres vins joves (blanc, negre i rosat) i un en bota, i per a Nadal esperen treure un escumós. El que presentam avui és el Rosat 2019, un monovarietal de Mantonegro, del que sols se n'han fet 413 botelles. El raïm es verema el mateix dia i es fica en dipòsit. Després de 2-3 hores s'obre i se'n fa el sagnat. És un vi bo i senzill, per prendre fresc; de color rosa pal·lid, hi destaquen aromes de gominola, maduixa, fonoll, amb records de lactis, amb un pas en boca elegant i fi.

Compartir el artículo

stats