Més d´una vintena de persones van assistir al lliurament del premi territorial de Mallorca de la 6ena edició del concurs Ficcions a Can Alcover, l´Espai de Cultura de Palma.

Entre les 60 històries que van arribar a la final, el jurat format per Hortènsia Galí, Marià Marín, Laura Mesalles i Pau Vidal van atorgar el premi a la millor història de Mallorca a "Perfecció imperfecta" del grup Francina-laia integrat per la Laia Sancho i la Francina Arrom de l´IES Llorenç Garcia i Font d´Artà de Mallorca.

Les guanyadores del premi territorial han rebut un iPod cadascuna a l´acte de lliurament dels premis que es va celebrar a l´Espai de Cultura Can Alcover de Palma. L´acte va comptar amb la presència del Sr. Jaume Mateu i Martí, president de l´Obra Cultural Balear, d´en Josep Ritort, secretari general de l´AMIC (Associació de Mitjans d´Informació i Comunicació) i Rafael Oliver, president de Premsa Forana, entitats organitzadores del concurs.

Durant l´entrega de premis també es van lliurar els diplomes als finalistes mallorquins, autors de sis històries més que van arribar a la final d´entre les més de 200 històries de Mallorca. Els grups finalistes han estat: Nimato, Pym i Agavela.sc de l´escola Sagrat Cor de Palma de Mallorca, Bonnie&Clyde de l´IES Joan Alcover també de Palma de Mallorca, Aficionades de l´IES Damià Huguet de Campos i Enjoy de l´escola San Vicente de Paúl de Manacor.

Després de dos anys de parèntesi, Ficcions ha tornat a reeditar l´èxit de participació de les darreres edicions amb gairebé 1.800 participants i més de 1.870 històries publicades. Una iniciativa que Ester Franquesa, Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, va assenyalar que "estimula la creativitat literària entre els joves i l´alta participació ens mostra com llengua, literatura i entreteniment s´associen amb èxit".

Ficcions ha demostrat que la literatura en català a la xarxa és ben viva entre la gent més jove, que ha escrit durant dos mesos gairebé dos milers d´històries a la web del concurs.