Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Dues propostes originals

Reciclatge.- Una formació que arriba avalada per Itzhak Perlman, el gran violinista, i que a més ha estat convidada a fer concerts a indrets prestigiosos d´Amèrica, Japó i Europa; amb un currículum així, no podem fer més que dir: val la pena.

Avui horabaixa (20h), l´Auditori del col·legi Sant Gaietà de Palma, serà escenari sobre el qual es presentarà a Mallorca l´Orquestra de Reciclados de Cateura, que dirigeix Favio Chávez.

I què té d´original aquesta proposta? Doncs que els instruments que toquen els joves estan fets a partir d´objectes trets d´un dels abocadors de fems més grans de la capital de Paraguai. Els intèrprets, tots ells provinents de famílies amb pocs o nuls recursos, fan que la música que interpretin soni bé, amb violins o trompetes construïdes amb llaunes o matèries reciclades. Tot un prodigi que té el valor afegit de donar a cada un dels adolescents la possibilitat de sortir, a través de la música, d´un entorn de pobresa. A més el concert d´avui té un caràcter solidari, ja que la recaptació anirà al Projecto Paraguay que lidera el metge mallorquí Jorge Muñoz.

Piano i més.- La compositora Helga Arias i el pianista Tomeu Moll-Mas ens proposen, també per avui horabaixa, un concert de piano i electrònica que han preparat per al Festival de Música Miquel Tortell, a l´Església i Claustre de Santa Anna de Muro (19,30h).

Es tracta d´un concert de variacions en el tractament de l'espai sonor, de sorpreses electròniques amb la música del compositor que dóna nom al festival (el murer Miquel Tortell), juntament amb la d´altres compositors com György Ligeti, Peter Ablinger, Joan Bagés Rubí, Alberto Posadas i la mateixa Helga Arias, que, com bé ella es defineix, també és una mica de Muro.

Compartir el artículo

stats