Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Molt Schubert, no és massa Schubert

Hem de constatar un fet: la música de Schubert està de moda entre els nostres programadors. O serà fruit de la casualitat?

Sigui com sigui benhaja la moda d´oferir obres del compositor austríac. Mai no cansa.

Avui mateix a la Sala Mar Vermell del Monestir de la Puríssima Concepció de Palma (20h), la soprano Franziska Andrea Heinzen i el pianista Benjamin Malcolm Mead, que varen destacar en el darrer curs de lied del Mestre Wolfram Rieger organitzat per Joventuts Musicals d´Espanya i que han estat mereixedors de premis com el del segon Concurs Internacional de la Cançó de Rhein-Ruhr o el de Cultura de Música de Düsseldorf, ambdós a Alemanya, ens interpretaran un programa, la major part del qual estarà muntat entorn d´obres, petits lieders, de Franz Schubert.

Normalment, els recitals del duo giren entorn de cançons de l´esmentat Schubert però també d´Hugo Wolf, Richard Strauss o d´altres compositors més acostats, en el temps, a nosaltres. Composicions liederístiques, moltes d´elles d´infreqüent interpretació.

Així ho han fet a través d´actuacions a Alemanya, Bèlgica, Països Baixos i Suïssa.

En el programa d´anit, els dos intèrprets intentaran comparar l´escriptura musical del seu estimat Schubert amb la d´altres compositors del segle xx. Així, també es podran escoltar cançons de György Ligeti, Witold Lutoslawski, George Crumb, Aribert Reimann o Alexander Muno, entre d´altres, la qual cosa convertirà el recital en una autèntica classe viva sobre la influència del compositor de Viena en alguns dels nostres autors contemporanis.

Compartir el artículo

stats