Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Per què se celebra el Dia Internacional de la Dona?

El CEIP Jaume I de Palmanova organitzà diverses activitats per donar a conèixer als alumnes aquesta diada

Els escolars al pati durant la lectura del manifest. CEIP JAUME I

­La comunitat educativa del CEIP Jaume I de Palmanova, des de 4t d'infantil fins a 6è de primària va celebrar el dia internacional de la dona treballadora.

Els docents varen explicar als alumnes el per què d'aquesta celebració i varen reflexionar sobretot mirant d'aprop les dones del voltant i també les que han deixat petjada al llarg de la història.

Els més petits fins a 4t de primària treballaren la persona de Malala Yousafzai, la jove paquistaní activista lluitadora dels drets civils, especialment de les dones i del dret a rebre una educació. És la persona més jove a qui se li ha concedit el Premi Nobel de la Pau.

L'alumnat de 5è i 6è de primària es va centrar en qui és la dona més important en les seves vides i a partir de diferents materials, varen poder conèixer moltíssimes dones que han estat protagonistes al llarg de tota la història (científiques, escriptores, pintores, enginyeres...).

Tots els escolars es varen reunir per llegir a un manifest amb motiu d'aquest dia internacional i varen acabar ballant a partir d'una melodia que defensa el dia a dia de les dones.

Compartir el artículo

stats