Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Cinema

Lliurats els premis de Curmetratges Compromesos

L'IES Bendinat guanya el concurs del Fons Mallorquí, seguit de l'IES Son Pacs i el CC Pius XII

Els guanyadors del concurs convocat pel Fons Mallorquí.

El curtmetratge Perdiendo el jucio, de Mario Ventura i Nacho Bonet de l'IES Bendinat, ha resultat el guanyador del II Concurs de Curtmetratges Compromesos, organitzat pel Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. Es tracta d'un treball sobre la violència de gènere. Els dos finalistes han estat Les voreres del tauler, dirigit per José Juan Guijarro, de l'IES Son Pacs, i Conservar i sobreviure, de l'estudiant del CC Pius XII, Hugo Moya.

La participació estava oberta a tots els centres educatius de Mallorca i en total s'han presentat set curtmetratges a concurs. El jurat encarregat de triar els tres guanyadors ha estat format pel president de l'associació Cultural Mèdit, Jaume Fiol, i la tècnica de sensibilització del Fons Mallorquí, Maria Magdalena Tortella.

El requisit més important per entrar a concurs era que la temàtica del treball estigues relacionada amb algun dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que conformen l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, ja que el concurs s'emmarca en les línies de feina de la campanya 'Compromesos amb l'Agenda 2030' del Fons Mallorquí, a través de la qual, el Fons aglutina accions de formació i sensibilització per a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a Mallorca.

El curtmetratge guanyador, Perdiendo el juicio, explica la història de Lucia i la relació que tenia amb el seu xicot. Les voreres del tauler, mereixedor del segon premi, mostra com cada decisió que prenen alguns, canvia la vida de moltes altres persones, que tal vegada no volen jugar amb les mateixes regles. Tant aquest dos com el tercer finalista, Conservar i sobreviure, es poden veure a través del canal de YouTube del Fons Mallorquí.

Compartir el artículo

stats