Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ACTIVITATS: ERASMUS

Formació europea en sanitat

Alumnes dels centres Es Liceu, IES Marratxí i IES Mossèn Alcover han realitzat pràctiques Erasmus a Finlàndia i Alemanya

Els alumnes cursen el CFGM Tècnic Auxiliar en Cures d'Infermeria.

El programa Erasmus+ va entrar en vigor el gener de 2014 amb la finalitat d'incrementar les competències i l’ocupació, així com per donar suport als sistemes d’educació, formació, joventut i esport. L’Acció Clau 1 per a FP del programa permet als estudiants la realització de pràctiques formatives en empreses europees.

Gràcies al projecte Euro FP Balears, dins del citat programa, promogut per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, set alumnes del CFGM de Cures Auxiliars d'Infermeria dels centres Es Liceu, IES Marratxí i IES Mossèn Alcover han gaudit d'una beca Erasmus+ a la ciutat de Turku (Finlàndia) i la ciutat de Rendsburg (Alemanya) de cinc setmanes.

Ainara Moreno, Maria Reus, Núria Taberner, Desislava Plamenova i Maria Fuster han estat a les residències finlandeses de Kerttuli, Liinahaka, i Kurjenmäkikoti. Per altra banda Conchita Suau i Adrián Cruz han estat a l’hospital alemany d’Imland. La durada ha estat de cinc setmanes desenvolupat una part de les seves pràctiques formatives en centres de treball. Aquesta experiència ha permès als alumnes conèixer el funcionament dels centres residencials i hospitalaris d’aquests països, millorar la seva ocupabilitat i les seves competències (entre d'altres, les lingüístiques), a més de l’experiència i el creixement personal que suposa partir a un país estranger a continuar els estudis.

El professor Monserrat Bergas d’Es Liceu els va acompanyar a la ciutat de Turku (Finlàndia) i la professora Margalida Frontera de l’IES Mossèn Alcover els va acompanyar a la ciutat de Rendsburg (Alemanya) al llarg de la seva primera setmana. Així van poder supervisar les tasques que realitzaven els alumnes i conèixer pràctiques i materials diferents als utilitzats als nostres centres sanitaris.

Tots els estudiants han manifestat la gran oportunitat i la sort que han tingut de viure aquesta experiència i que sens dubte recomanen a la resta d'alumnat. També estan molt agraïts als professors i alumnes del centre finlandès i alemany que els van mostrar la ciutat i convidar a excursions i activitats.

Compartir el artículo

stats