Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

'Som Més' als instituts contra l'odi a les xarxes

Setze centres de secundària participen en aquest projecte contra el discurs de l'odi a les xarxes socials

El sindicat UGT de les Illes Balears va presentar la setmana passada el projecte educatiu anomenat Som Més contra l'odi i el radicalisme en les xarxes socials, en el qual participaran 16 instituts de Mallorca.

Segons han detallat des del sindicat en un comunicat, aquest projecte de sensibilització contra el discurs de l'odi es desenvoluparà després de l'acord de FeSP-UGT amb Google Espanya, i que compta, també, amb la col·laboració de diversos ministeris de govern espanyol, entre els que es troben el Ministeri de l'Interior i el d'Educació.

Es tracta d'un projecte estatal que té com a objectiu de facilitar eines didàctiques als centres educatius i als professorat per abordar la discriminació i el discurs de l'odi, especialment en les xarxes socials.

Així mateix, la base de la proposta dels tallers és la conscienciació de l'alumnat adolescent contra els discursos d'odi a les xarxes socials, mitjançant una metodologia lúdica i participativa.

Com a tasca final, els escolars dels centres que hi prenguin part participaran en un concurs de vídeos a Youtube, que comptarà amb un premi d'un viatge a Irlanda per visitar les instal·lacions de Google.

Així, els centres de les Illes Balears que participaran en aquesta iniciativa són l'IES Josep Maria Llompart, IES Nou Llevant, IES Son Cladera, IES Politècnic i CIFP Juníper Serra de Palma, l'IES Son Ferrer i IES Bendinat de Calvià, l'IES Manacor i IES Mossèn Alcover de Manacor, l'IES Llucmajor i IES s'Arenal de Llucmajor, l'IES Damià Huguet de Campos, l'IES Clara Hammerl del Port de Pollença, l'IES Porreres, l'IES Baltasar Porcel de Andratx i l'IES Albuhaira a Muro.

Compartir el artículo

stats