Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Marea solidària contra la leucèmia infantil

Prop de 450 persones participen a l'activitat organitzada pel col·legi Santo Tomás de Aquino-Liceo Santa Teresa de Jesús d'Inca

Escolars durant la carrera solidària. SANTO TOmáS DE AQUINO

El col·legi Santo Tomás de Aquino-Liceo Santa Teresa de Jesús d'Inca va celebrar el dia de la seva patrona amb l'organització de la cursa La Vuelta al Cole de la fundació Uno entre cien mil, que cerca conscienciar els escolars de la necessitat de lluitar contra la leucèmia infantil. Prop de 450 persones entre alumnes, familiars, amics i entitats col·laboradores es varen afegir a la crida i varen córrer amb l'objectiu d'incrementar els fons per a aconseguir combatre la leucèmia.

Petites aportacions dels alumnes -la inscripció a la cursa era de 3 euros- i donacions de diferents imports de particulars, proveïdors o grans firmes mallorquines, així com de l'empresa propietària del col·legi han generat una exitosa marea solidària molt satisfactòria i gratificant per a la comunitat educativa de Santo Tomás, primer col·legi a les Balears a afegir-se enguany a la cinquena edició d'aquest projecte benèfic que l'any passat va reunir més de 900 centres educatius per tot Espanya. En aquest 2019, amb el lema ¡Juntos somos más fuertes, Santo Tomás de Aquino ha posat el seu granet d'arena per ajudar a combatre aquesta malaltia.

La cursa es va desenvolupar al Serral de Ses Monges, espai públic cedit per l'ajuntament d'Inca, i va comptar amb la participació de la Fuerza de Álvaro, col·lectiu que uneix esforços per investigar la laminopatía, malaltia que pateix Álvaro Díaz Rosselló, alumne de Santo Tomás. Els assistents varen gaudir d'un agradable horabaixa en què es respirava un clima de germanor i solidaritat que va posar de manifest que Santo Tomás de Aquino no és un col·legi més: és Uno entre cien mil.

Amb els fons recaptats a La Vuelta al Cole, la fundació Uno entre cien mil té com a objectiu principal la concessió de beques d'investigació per aconseguir combatre la leucèmia infantil. Cada any es diagnostiquen a Espanya 300 casos d'aquest tipus de càncer infantil i des de 2014 la fundació Uno entre cien mil s'ha proposat baixar les estadístiques promovent la conscienciació i mobilització dels escolars per aconseguir d'una manera cívica, solidària i esportiva ajudar a infants que pateixen aquesta malaltia. Un projecte que va calar en la comunitat educativa de l'escola, que no va escatimar esforços per contribuir amb aquesta bona causa.

El centre agraeix a Caixa Colonya, Inca de Educación, Galletes Rossellons, Cala Mondragó, AMIPA del centre, ajuntament d'Inca, Còpies, restaurant Es Centre de Porreres i altres tantes empreses i particulars que, cada un en la mesura de les seves possibilitats, han respost a la crida solidària contra la leucèmia infantil.

Compartir el artículo

stats