Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Exposició fotogràfica dels escolars contra les violències masclistes

Alumnes, professors i famílies de 20 centres educatius de Mallorca participen en l'elaboració d'una exposició fotogràfica que s'inaugurarà a finals de novembre, emmarcada en la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

La mostra, organitzada per la plataforma Feminisme a l'escola, pretén donar a conèixer els diferents tipus de violències que pateixen les dones pel fet de ser-ho i així contribuir a una reflexió crítica que ajudi a prevenir-les. Serà una recopilació d'imatges amateur aportades per membres de la comunitat educativa, des d'alumnat de les etapes d'infantil fins a alumnes de batxillerat i cicles formatius, així com del professorat i famílies. Són fotografies, dibuixos, obres gràfiques, que reflecteixen des de les violències més quotidianes com el desequilibri en les tasques domèstiques i l'assetjament sexual al carrer fins als matrimonis forçats o les mutilacions genitals. Un dels objectius és ampliar la mirada més enllà de les llistes de dones assassinades, que representen només la punta de l'iceberg del que són en realitat les violències contra les dones.

La mostra s'inaugurarà en un acte conjunt el proper divendres 22 de novembre. Durant la resta de curs serà itinerant pels diferents pobles per acostar-la als centres que hi hagin participat. L'exposició roman oberta a l'adhesió de més centres. La data límit per aportar imatges és dia 7 de novembre.

El curs passat més de 140 els centres s'afegiren a la iniciativa de Feminisme a l'escola

Compartir el artículo

stats