Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alumnes d'Es Liceu, de pràctiques Erasmus

Les pràctiques formatives dels estudiants mallorquins s'han duit a terme a centres d'Alemanya, Holanda, Itàlia i Polònia

Alguns dels alumnes d'aquest centre que han participat al programa Erasmus. ES LICEU

Un any més, l’escola Es Liceu aposta per la internacionalització dels seus estudis de Formació Professional i ha concedit les beques de mobilitat Erasmus+ als seus alumnes de Formació Professional Bàsica (FPB) d’Informàtica i Comunicacions i del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de Sistemes Microinformàtics i Xarxes. Aquest projecte es pot realitzar gràcies al projecte EuroFP Balears IV, coordinat per la Direcció General de FP i Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca.

Gràcies a aquest projecte, un alumne de FPB ( Andrés Pantoja) i 6 alumnes del CFGM (David Gómez, Eduardo Sans, José Cabrera, Luis Ángel Yupanqui, Mikel Burgos i Carles Lorente) han tingut l’oportunitat de realitzar part de les seves pràctiques formatives del mòdul de Formació en centres de treball en empreses d’Alemanya, Itàlia, Polònia i Holanda. Aquesta oportunitat ha estat possible gràcies als acords d’intercanvi d’estudiants existents entre la Conselleria i centres educatius de FP estrangers. Es Liceu col·labora activament amb la Conselleria en l’execució d’aquests acords, rebent visites de professors estrangers i acollint alumnes d’aquests centres educatius estrangers perquè facin pràctiques formatives a Mallorca, gràcies a les beques del programa Erasmus+ oferides pels seus centres educatius.

Enguany s’ha incorporat el projecte a la FPB que consistia en realitzar les pràctiques durant 2 setmanes a la ciutat de Lucca ( Itàlia). A aquest projecte ha participat l’alumne Andrés Pantoja. Ha estat el primer any que s’ha realitzat en el nostre centre on l’alumne manté un primer contacte de dues setmanes a una empresa en aquesta ciutat. Durant la seva estada sempre està acompanyat d’un professor del seu centre.

De les beques dels CFGM, enguany se n’han concedit de dos tipus: Erasmus+ que les pràctiques duren 5 setmanes, a aquest projecte han participat els alumnes David Gómez, Eduardo Sans, José Cabrera i Luis Ángel Yupanqui. Aquests han realitzat les seves pràctiques a Alemanya, Holanda i a les regions de Calabria i Lucca d’Itàlia.

Erasmus PRO és l’altre tipus de beca, on es realitzen les pràctiques durant 90 dies (13 setmanes). Els alumnes Mikel Burgos i Carles Lorente han realitzat les pràctiques durant les 13 setmanes a Polònia i reconeixen que ha estat una experiència molt positiva i enriquidora.

Aquestes beques Erasmus+ per a la Formació Professional suposen una oportunitat única de creixement personal i professional per els alumnes que les reben, i contribueixen a millorar considerablement la seva integració al mercat laboral així com també l’oportunitat de poder practicar i conèixer un idioma diferent.

Tots ells, a la seva tornada, reconeixen que és una gran oportunitat conèixer països diferents, el seu món laboral i que a nivell personal i professional, els ha enriquit molt l’experiència.

Un dels alumnes durant l’estada a Itàlia.

Alguns alumnes han anat a Polònia.

Compartir el artículo

stats