Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

PROJECTES, EXPERIÈNCIES, ACTIVITATS

Els Dolomites i Eslovènia tanquen el programa

Foto de grup al llac Misurina, davant els Dolomites. TOMEU BIBILONI

Els majors de la nostra comunitat educativa, la Germandat de Mestres i Mestres Jubilades de Mallorca que al llarg del curs han portat a terme un ample projecte, tanquen aquesta secció a l'actual any acadèmic.

Entre d'altres, han organitzat activitats sobre tallers, cursos, danses del món, cine fòrum, idiomes, biblioteca, senderisme, música clàssica, informàtica, ball de bot, ioga, nòrdic, gimnàstica, pràctiques reiki, teatre, solidaritat, excursions, bridge, club de lectura, pintura i dibuix, passejades, ioga, coral, lectures etnopoètiques...

El final del projecte anual és el viatge turístic i cultural a l'estranger. Enguany han elegit els Dolomites i Eslovènia, un acurat i ben seleccionat programa que els ha permès gaudir de debò de fantàstics paisatges, conèixer nous indrets, visitar ciutats i monuments i ampliar els coneixements culturals. Fins i tot, veren nevar!

Quaranta-cinc persones partiren el 28 de maig cap a Milà i tornaren des de Venècia el 4 de juny. El recorregut dibuixà un semicercle al Nord de la península Itàlica i al jove país eslovè. L'itinerari fou Palma - Milà - Trento - Bolzano - Canazei - Cortina d'Ampezzo (final d'Itàlia) - Lienz (Àustria) - Alps Julians (ja a Eslovènia) - Bohinj - Bled - Ljubljana - Predjiama - Postojna - Koper - Piran - Trieste - Venècia - Palma.

Punts del viatge

Entre els punts que més destacaren del viatge, figuren la històrica ciutat de Trento; les muntanyes dels Dolomites; la mòmia neolítica Otzi de cinc mil anys al museu de Bolzano (Tirol del Sud); el Passo Pordoi, etapa del Giro d'Itàlia on hi ha un monument dedicat al mític ciclista italià Fausto Coppi; la nevada al Passo di Flagarego i a les colossals Marmolada i Cinque Torre; el llac Misurina, una perla dels Dolomites; Bohinji (ja a Eslovènia) que té el llac més gran del país; la localitat de Bled, envoltada de muntanyes i al costat d'un altre preciós llac pel qual navegaren fins a l'illa interior; el castell de Predjama on es refugià el cavaller Erasmus; la cova càrstica més gran d'Europa, Postojna; la universitària capital Ljubljana amb un ric patrimoni i de grans dimensions humanes; les poblacions eslovenes de la mar Adriàtica i, en especial, les edificacions i places de la italiana Trieste.

Compartir el artículo

stats