Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

PROJECTES, EXPERIÈNCIES, ACTIVITATS

Sons de Barri, música per a cohesionar

Alumnes durant un dels concerts del projecte Sons de Barri. Ajuntament de Palma

El projecte Sons de Barri ha culminat el curs escolar amb tres concerts celebrats el passat maig. Els dos primers tengueren lloc al Conservatori Municipal de Música i el tercer, obert a tothom, a la plaça d'Orson Welles de Son Gotleu.

"Amb aquests tres concerts es dóna visibilitat a la feina realitzada durant tot el curs escolar 2018-19 en aquest projecte que empra la música com a element de cohesió de les distintes comunitats per a la millora de la convivència del barri", comenten les entitats promotores.

A Sons de Barri hi ha participat alumnat dels centres educatius de la barriada de Son Gotleu. La proposta sorgí de la iniciativa de l'Escola de Música de Sant Josep Obrer-Corpus Christi conjuntament amb el programa Escoles Obertes de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament de Palma. Actualment compta amb la col·laboració del Conservatori Superior de Música i del CEE Mater Misericordiae.

"Des dels inicis -expliquen el organitzadors- l'activitat va girar al voltant del cant coral amb els infants i joves de la barriada que tenguessin un interès per la música. Amb l'objectiu de seguir creixent i d'oferir més oportunitats als participants, vàrem poder anar més enllà gràcies al suport i cooperació econòmica dels col·laboradors i, a més, incorporant la part instrumental a través de la creació de l'Orquestra Infantil de Violins i Violoncels".

La part instrumental del projecte, juntament amb l'activitat coral, ha permès als infants que hi han participant no tan sols aprendre a tocar un instrument i a cantar, sinó que s'ha convertit en una oportunitat per afavorir la seva integració i que se sentin protagonistes reals del seu aprenentatge.

De la mateixa manera, i per a fomentar la inclusivitat, s'ha creat també un Grup de Percussió al centre d'educació especial Mater Misericordiae.

Des de l'organització, assenyalen que el projecte "Sons de Barri es vol convertir en un espai socio-musical-cultural al barri de Son Gotleu, inexistent actualment, i que serveixi per fer arribar la música, l'art i la cultura a infants, joves i famílies amb pocs recursos econòmics i als sectors més vulnerables socialment, fent-los els principals actors de la cohesió i transformació de la seva pròpia comunitat".

Compartir el artículo

stats