Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Escacs inclusius per a alumnes amb dificultats d'aprenentatge

Escolars dels col·legis Mater Misericordiae i Corpus Christi han participat en un programa que té els escacs com a eina educativa

Els alumnes que han participat en aquest projecte educatiu. Associació Monitors d'Escacs

Durant aquest curs, l'associació de Monitors d'Escacs Illes Balears ha desenvolupat un curs amb un grup de 12 alumnes amb greus dificultats d'aprenentatge i amb discapacitats intel·lectuals del Col·legi Mater Misericordiae.

Els escacs han estat per ells una eina educativa, terapèutica i lúdica que ha millorat la seva autoestima i els ha ajudat a superar-se, a aprendre, a reflexionar, planificar i prevenir situacions de dificultats i augmentar la seva capacitat de concentració i treballar la memòria.

El curs, que ha comptat amb la col·laboració de Caixa Colonya, la Federació Balear d'Escacs i el Departament de Participació Ciutadana del Consell de Mallorca, ha durat 8 mesos. El passat 23 de maig es va fer la Diada final en la qual participaren 12 alumnes de 3r i 4t de Primària del Col·legi Corpus Christi que han compartit amb els 12 de Mater Misericordiae experiències, reflexions i partides d'escacs com a eina educativa d'inclusió i de cohesió social.

Compartir el artículo

stats