Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Cap a la nova etapa de secundària

Hi participen alumnes dels CEIPs Sa Marina i Jaume III (Llucmajor) i Pare Pou (Algaida). CEIP SA MARINA DE LLUCMAJOR

Els col·legis públics de dues localitats veïnades han realitzat una interessant activitat entre l'alumnat que el proper curs 2019-20 ha d'estrenar una nova etapa educativa, la secundària. Cursaran junts primer d'ESO a un institut, un fet que suposa uns canvis radicals en la seva vida escolar com són els de deixar els seus "petits" centres, incorporar-se a una institut "gran" i, per a un grup concret, traslladar-se a un altre poble.

El passat dia 30 d'abril es va dur a terme a Llucmajor la IV Trobada entre l'alumnat de sisè primària del CEIP Pare Bartomeu Pou (Algaida), CEIP Jaume III (Llucmajor) i el CEIP Sa Marina de Llucmajor, amfitrió i coordinador de la jornada.

Des de fa quatre anys, aquesta iniciativa esdevé un espai de convivència i cooperació entre l'alumnat llucmajorer i algaidí que l'any que ve conviuran conjuntament a l'IES Llucmajor.

La finalitat és crear una primera experiència d'interacció social entre l'alumnat dels tres centres que el curs vinent compartiran una nova etapa escolar, i que suposa una primera passa en el seu procés d'adaptació. L'esdeveniment és fruit d'una iniciativa impulsada pels mestres especialistes d'anglès, música i educació física de les tres escoles, juntament amb les seves tutores i tutors.

Aquest any la trobada s'ha desenvolupat a les instal·lacions del poliesportiu de Llucmajor on s'han organitzat tres tipus d'activitats: Cooperam per superar el mur educació física), La dansa Kolo de Srem (música) i Running dictations (anglès). Per tal de facilitar el màxim d'interaccions entre tots els alumnes dels tres centres, els agrupaments s'han anat canviant.

Un any més l'experiència ha estat valorada d'exitosa i molt gratificant pels mestres responsables i ben rebuda per l'alumnat que hi ha participat activament. De la mateixa manera, les famílies ho veuen com a una proposta molt positiva i de preadaptació al canvi que experimentaran d'aquí a pocs mesos.

Compartir el artículo

stats