Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Dia del Llibre al col·legi Pius XII de Palma

Nombrosos centres de l'illa varen celebrar la festa de Sant Jordi amb llibres, roses i nombroses activitats - Així va ser la festa al col·legi Pius XII

Tots els alumnes del col·legi Pius XII participaren a la festa de Sant Jordi. PIUS XII

Com cada any, coincidint amb la festivitat de sant Jordi, la Comissió lectora del Col·legi Pius XII organitzà la seva diada de foment de la lectura, amb tot un seguit d'activitats relacionades amb la literatura, que van omplir aules i patis d'un ambient lúdic i cultural, amb la participació de tota la comunitat educativa; tot i que enguany per motius del calendari pasqual se celebrà dia 9 d'abril.

Així, doncs, el passat 9 d'abril, l'escola gaudí del seu particular dia del llibre, es decorà amb motius literaris i, entre d'altres activitats, s'organitzà un mercadet solidari de llibres de segona mà obert al barri, que fou visitat per nombrós públic. Els alumnes de 2n d'ESO, participants del projecte ICAPE, aprofitaren per vendre punts de llibre solidaris i roses fetes amb material reciclat. A més, al pati de l'escoleta d'Educació Infantil, s'hi va habilitar una biblioteca per als més menuts.

Gran part de les activitats s'emmarcaren en el projecte d'aules germanes entre secundària, primària i educació infantil, entre d'altres El mural de les llegendes i el Mural de les cites literàries.

L'alumnat de 1r de Batxillerat, que en aquesta edició van ser voluntaris per dur a terme la diada, van organitzar una lectura dramatitzada amb representació teatral al gimnàs del centre per a l'alumnat de primària.

També, la biblioteca del Centre fou escenari de l'activitat organitzada per la Colla de Gegants de Santa Maria, on presentaren Despullant sa Bubota a l'alumnat de primària i secundària. Abans però delectaren l'alumnat d'Educació infantil amb el seu ball durant tot el matí al pati dels tarongers. Al pati exterior, a més del mercadet solidari, se celebrà el lliurament de premis del Certamen Literari, premi Ramon Llull, organitzat des de fa ja quatre anys. Dividit en dues categories, Aloma i Blanquerna, i adreçat a l'alumnat des de 5è de Primària fins a 2n de Batxillerat, comptà amb un jurat integrat per un pare, en representació de les famílies, i d'altres representants de l'alumnat i professorat del centre. Enguany es relacionà el Certamen literari amb la temàtica de la Setmana Cultural: les llegendes. Hi va haver una gran participació i molta qualitat. Enhorabona artistes!

El curs de 3r de primària gaudí d'una xerrada sobre Els pirates de les nostres llegendes. L'alumnat de 3r i 4t d'ESO pogueren gaudir d'una conferència de la mà de Miquel Àngel Lladó i de Miquel Llompart, respectivament; sobre les seves experiències i les seves obres literàries. A més, 3r d'ESO i 1r i 2n de Batxillerat, van poder gaudir de la companyia de Teatre de Vellut amb dues obres teatrals: Il·luminació, qui diu que l'edat mitjana va ser fosca? i Domènech i Domènech.

Compartir el artículo

stats