Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alumnes, pares i mares amb Joan Miró

Experiència sensorial: "Llenç màgic transparent". SANT ALFONSO MARÍA DE LIGORIO

"Partim dels bits d'estimulació primerenca que passam cada dia, un dels quals és d'una obra de Joan Miró. Així les nines i els nins varen adquirir una gran curiositat sobre la creació artística. Com a conseqüència d'aquest interès, vàrem exposar més obres seves". Així expliquen al col·legi Sant Alfonso Maria de Ligorio de Palma l'inici d'aquest projecte que coordina Marga Moll Palou.

Per a la primera activitat, varen fer servir paper de cuina transparent, varen treure les taules al pati, les varen girar i les varen folrar d'aquest material. Dissenyaren un gran llenç que posteriorment pintaren. Els alumnes varen tenir la llibertat de decidir amb quins colors havien de pintar i el tipus de pinzell que volien. "La finalitat era gaudir d'aquesta experiència nova amb total llibertat i en un ambient relaxat", remarquen.

Per a una altra activitat, varen fer servir una pastilla d'aquarel·la blava damunt d'una cartolina blanca, Descobrien que, gràcies a un pinzell, unes gotes d'aigua i moltes ganes, aquesta pastilla es desfaria tenyint-la de blau. Una vegada la cartolina estava seca, varen dibuixar cercles i després els varen picar amb el punxó. "Creàrem així la nostra primera obra de Joan Miró, El oro del azur".

L'escultura també és inclosa en aquest projecte d'art a educació infantil. "Vàrem treure ribelles al pati plenes de farina i sal i col·locàrem grups de cinc nines i nins a cada ribella. Els pares i mares ajudaren a fer diferents figures i fins i tot donaren idees als nins per crear-ne de noves".

De mica en mica, han anat fent un museu a l'entrada de l'escola on s'exposen les obres d'art que han generant els infants. L'activitat es completà amb una visita al Baluard.

Compartir el artículo

stats