Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

La prehistòria com a punt de partida de l'eTwinning

Els alumnes de primer d'ESO del col·legi Santo Tomás de Aquino d'Inca participen en un projecte internacional amb escolars de nou països

Alumnes del col·legi Santo Tomás de Aquino durant una de les activitats. STA

Mirar el passat per entendreel futur. Comprendre l'evolució per seguir avançant. La Prehistòria com etapa inicial i originària de tot. Aquestes són les línies del projecte eTwinning que elsalumnes de 1r d'ESO del col·legi Santo Tomás de Aquino d'Inca estan duent a terme, juntament amb dinou col·legis d'un total de nou països (França, Itàlia, Croàcia, Turquia, Albània, Sèrbia, Ucraïna, Polònia i Espanya).

L'aposta d'aquest centre concertat d'Inca per les llengües la tecnologia els ha portat enguany a internacionalitzar Santo Tomás de la mà de projectes eTwinning, en els quals alumnes de diferents països comparteixen interessos d'aprenentatge comuns i s'acosten a la informació d'una manera interdisciplinària i activa. La prehistòria ha estat l'àrea de coneixement escollida, l'anglès la llengua comuna i la plataforma eTwinning el lloc on trobar-se per intercanviar coneixements i experiències diverses

I no hi ha millor manera d'aprendre que traslladar-se a l'època, amb els mitjans i les necessitats de l'home en aquell context. Així els estudiants de 1r d'ESO de Santo Tomás van fer un viatge en el temps per traslladar a tots els seus companys de Secundària a la Prehistòria i fer-los partíceps d'una setmana cultural sobre la manera de viure dels primers pobladors de la humanitat.

El vestíbul de Secundària es va convertir en una cova prehistòrica amb pintures rupestres. Un cop creat l'ambient van programar diferents tallers per aprendre a viure de la manera que ho feien els homes prehistòrics. Van prendre consciència de la dificultat de fer foc de manera natural i gràcies al taller "De la pedra al metall", impartit per l'equip de ArqueoUIB, van entendre el procés de fusió dels metalls per a l'elaboració d'eines útils per a la caça.

Conferències d'arqueòlegs, visites a jaciments prehistòrics, descobriment del Myotragus balearicus, visualització de documentals sobre l'època i transmissió dels coneixements adquirits als alumnes de Primària de l'escola han estat algunes altres activitats d'aquest projecte que motiva els alumnes i els atorga habilitats pel futur. I amb els companys internacionals, amb els quals han estat en contacte continu per videoconferència, han creat un ebook en què han recollit tota la informació compartida durant els mesos de feina. Una experiència instructiva i atractiva que els ha enganxat i que els manté connectats a aquesta nova manera d'aprendre i de relacionar-se.

Aquest és el primer projecte eTwinning que du a terme l'equip de Secundària de Santo Tomás, però l'experiència ha estat tan reeixidai productiva que els propers dies 7 i 10 de maig, a Palma i a Eivissa, les professores Mariona Cànoves i Cati Morey explicaran en les II Jornades eTwinning de les Illes Balears els beneficis que per a alumnes i professors ha tingut aquest projecte internacional que ha permès mostrar a Santo Tomás, un cop més, com a referent d'innovació pedagògica a la capital del Raiguer.

Els idiomes i la tecnologia com a base per avançar, connectar i incrementar el coneixement. Una experiència de 10!

El projecte eTwinning de Santo Tomás de Aquino d'Inca es pot consultar a: https://twinspace.etwinning.net/69249/home; i en les pàgines de Facebook i Instagram del centre.

Compartir el artículo

stats