Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Dos projectes de l'IES Antoni Maura, a la First Lego League

Aquest institut, juntament amb el CC Sant Pere, representarà les Balears a la competició estatal que se celebra aquest cap de setmana a Tenerife

El conseller Martí March va visitar l'IES Antoni Maura per conèixer els seus projectes. GOVERN

L'IES Antoni Maura de Palma participa a la fase estatal de la First Lego League, que se celebrarà aquest cap de setmana a Costa Adeje (Tenerife). Ho farà amb dos projectes de robòtica que varen resultar guanyadors de la fase local d'aquesta competició. A més d'aquest institut, un equip del CC Sant Pere també representarà les Balears a la First Lego League.

Un dels projectes de l'IES Antoni Maura ha estat presentat per l'equip IAM Space. El projecte havia de resoldre una sèrie de desafiaments de robòtica i havia de trobar una solució innovadora per resoldre una problemàtica real relacionada amb l'espai. El jurat ha valorat que s'hagin resolt els desafiaments amb robòtica però també la feina en equip i el projecte científic que aposta pel treball en impressió 3D i la no contribució a l'augment de fems espacial. Aquest equip ha quedat en segona posició de la fase local. És el tercer any consecutiu que es classifica per a la final estatal i ha guanyat el segon premi al projecte científic en FLL Espanya.

Un segon equip de l'IES Antoni Maura, el Maura Space, també ha aconseguit el primer premi Airbus al Projecte Científic i passa directament a optar a un premi a nivell internacional. El projecte del Maura Space és el Computer Food i preten aconseguir el creixement controlat de vegetals a l'estació interespacial per tal de millorar la qualitat de l'alimentació dels astronautes a l'espai.

Fa tres anys que l'IES Antoni Maura va decidir apostar per un canvi metodològic i treballar la robòtica de forma curricular dins l'assignatura de tecnologia.

Compartir el artículo

stats