Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

PROJECTES, EXPERIÈNCIES, ACTIVITATS

'Visit my town', projectes internacionals

Els alumnes decideixen en assemblea quins aspectes d'Inca volen promocionar.. CC BEATA FRANCINAINA CIRER

El col·legi Beata Francinaina Cirer d'Inca participa aquest curs en dos projectes eTwinning: Book Worms amb alumnes 5è del centre i de 4t de la Základní škola Krom??íž de la República Txeca i Tourism in my region (6è de primària) amb infants de Polònia, Itàlia i Turquia.

Visit my town

Durant el passat curs 2017-2018, els alumnes de 6è de primària intervengueren en un projecte del programa europeu eTwinning titulat Visit my town, on hi havia centres educatius d'Espanya, Itàlia, Polònia, Turquia, Xipre, Armènia i Azerbaidjan.

El Servei Nacional de Suport eTwinning -l'organisme que gestiona el programa a Espanya i que depèn del Ministeri d'Educació- els concedí el 18 de juliol passat el Segell de Qualitat Nacional per aquest projecte. I el 22 d'octubre següent, el Servei Central de Suport -coordinador a l'àmbit europeu des de Brussel·les- els atorgà el Segell de Qualitat Europeu, la màxima distinció que es pot obtenir per un projecte eTwinning.

Guies turístics

Mitjançant Visit my town, els estudiants es convertiren en guies turístics de les seves ciutats emprant l'anglès i la llengua o les llengües pròpies de cada territori. En primer lloc, presentaren el seu país i les seves belleses històriques i geogràfiques i crearen un llibre col·laboratiu on plasmaren la informació principal que havien obtengut mitjançant la investigació.

Mostraren la seva ciutat (llocs a visitar, menjar i productes típics, patrimoni cultural d'històries, llegendes, balls i cançons) tot escrivint diàlegs curts en anglès i en la llengua o llengües pròpies del país.

Cada escola elaborà un vídeo on s'interpretaven aquests diàlegs que es penjaren a un mapa interactiu d'Europa perquè els participants poguessin situar-hi cada país. Finalment, crearen un joc col·laboratiu sobre les ciutats presentades.

Objectius

L'objectiu principal de Visit my town era formar un entorn agradable perquè estudiants europeus -que també aprenen anglès com a llengua estrangera- s'agermanassin en un projecte comú mitjançant l'ús de la tecnologia i una mateixa lingua franca. Es pretenia aprofundir en el coneixement del propi país i de la pròpia ciutat i situar al mapa la resta de participants. Entre d'altres fites aconseguides, cal esmentar les de millorar les habilitats lingüístiques orals i escrites en anglès, aprendre en anglès continguts d'altres àrees (AICLE), conèixer cultures d'altres països i desenvolupar la competència digital.

Visit my town es troba a https://twinspace.etwinning.net/ 43748/home. Altres projectes eTwinning que desenvoluparen el curs passat foren ePals -pel qual també obtengueren, el 24 de juliol passat, el Segell de Qualitat Nacional- i Festivals for primary ESL children -ambdós amb l'escola txeca- i Multi-authoring stories in English, de la Puistolanraitin ala-asteen koulu de Hèlsinki.

Difusió

Web www.bfcinca.net i Facebook (@BeataInca), Instagram (@bfcinca) i Twitter (@BeataInca).

Compartir el artículo

stats