Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Més de 300 joves científics experimenten a l'IES Manacor

Durant tres dies, els alumnes es varen convertir en professors per a més de dos mil visitants en una nova edició de la fira Experimenta

La fira Experimenta de l'IES Manacor va rebre la visita de diversos centres de primària. IES MANACOR

A l'IES Manacor la ciència es viu la ciència d'una manera molt especial. Per tretzè any consecutiu i durant tres dies, els alumnes d'ESO i de batxillerat es transformaren en professors i explicaren i dugueren a terme una sèrie d'experiments científics que prèviament havien treballat als laboratoris en les assignatures de Física i Química, Biologia i Geologia, Tecnologia i Matemàtiques. Supervisats pels docents, realitzaren un conjunt de pràctiques de laboratori que els ajuden a comprendre millor la realitat que ens envolta.

Aquesta fira de la ciència que l'IES Manacor duu endavant any rere any és pionera a la comarca, la més visitada i la que té major participació. Enguany ha rebut la visita de més de dues mil persones. Pràcticament tots els alumnes del centre, l'alumnat de diferents escoles de primària i de secundària de Manacor, Son Macià, Son Servera, Vilafranca, Palma i Pollença, juntament amb alumnes d'intercanvi provinents d'Alemanya i els familiars i amics dels alumnes i el públic en general, han tengut l'oportunitat de gaudir de la ciència d'una manera diferent i divertida.

Les activitats, proposades pels diferents departaments del centre, foren diverses. N'hi va haver de relacionades amb la física i la química, la biologia i la geologia, les matemàtiques i la tecnologia. Entre d'altres, es va muntar un CSI que sonsistí a esbrinar els assassins de quatre casos suposadament ocorreguts a l'institut, o aplicacions històriques com l'atac a Pearl Harbour o l'epidèmia de còlera de Londres del 1854.

Compartir el artículo

stats