Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

PROJECTES, EXPERIÈNCIES, ACTIVITATS

Coneixem la pagesia a la finca de Son Roca

Un grup d'alumnes sembrant a l'hort. CAMP D'APRENENTAGE SON FERRIOL

El camp d'aprenentatge Son Ferriol és un centre d'educació ambiental fundat el curs 1986-87. Forma part de la Xarxa de Camps d'Aprenentatge de la Conselleria d'Educació i Universitats. Es troba en el terme municipal de Palma, entre els nuclis urbans de Son Ferriol i el Pla de na Tesa, a la finca rural denominada Son Roca. Ofereix diferents activitats relacionades amb l'educació ambiental: animals de la pagesia, hort ecològic i taller de cuina.

Les activitats tenen una durada d'un matí, l'objectiu de les quals és posar en contacte directe l'alumnat amb la realitat a través dels sentits, ja sigui tocar, escoltar, veure, ensumar o tastar. Les activitats són viscudes de forma única, d'una manera o d'altra ajuden a distreure els alumnes del seu món virtual, on es troben immersos gran part del dia.

Animals de la pagesia

El professorat del CdA Son Ferriol explica que a través del contacte directe amb els animals, es treballen les característiques morfològiques, alimentació, dimorfismes sexuals, aspectes interessants de la seva cria, el seu comportament, els seus sons, ús i benefici dels animals domèstics, etc. L'alumnat observa, toca i alimenta els animals. Aquesta activitat es duu a terme en un espai obert on hi ha porcs, ases, conills, ovelles, cabres i una bona varietat d'aviram.

Hort ecològic

A les activitats d'hort es treballa el coneixement de les hortalisses i l'estricta relació que tenen amb la terra. Consisteixen en l'observació, el cultiu d'hortalisses i/o verdures de temporada. L'alumnat espedrega, eixarcola, fema i sembra. També es tracten continguts d'etnobotànica, o sigui, el coneixement de les plantes aromàtiques i medicinals i l'ús que se'n fa.

Forn de llenya

Les activitats de forn consisteixen en l'elaboració de receptes de la cuina tradicional mallorquina, en concret: magranetes, coques de verdura, galetes d'oli i crespells.

La durada de cada un d'aquests tallers pot ser d'una hora i mitja a dues. L'activitat consistirà a presentar i conèixer els diferents tipus d'ingredients de cada recepta i l'elaboració. S'expliquen les parts del forn, el funcionament i els instruments que s'hi utilitzen.

Compartir el artículo

stats