Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Les nines dins el món científic

Alumnes de l'IES Marratxí, IES Bendinat i IES Alcúdia celebren el Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència amb activitats lúdiques

Alumnes de l'IES Alcúdia durant la conferència d'una investigadora científica.

Fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els estudiants i molt especialment entre les nines; visibilitzar les dones que han estat rellevants en la història de la ciència i la tecnologia i difondre la cultura científica i la tecnològica entre els estudiants van ser els objectius de la jornada d'activitats que es van celebrar dilluns amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència en diferents centres.

Alumnes de l'IES Marratxí i l'IES Bendinat hi van participar en el ParcBit. Una jornada on els escolars van reflexionar sobre la bretxa de gènere que existeix en els sectors STEM (ciència, tecnologia, enginyeries i matemàtiques).

Els estudiants van poder escoltar una conferència impartida per Alícia Ropero i Isabel Cazorla, membres de Women Techmakers, a través de la qual es pretén donar visibilitat a professionals del món de la tecnologia. Tant Alícia com Isabel van contar com és la seva feina com enginyeres informàtiques a Hotelbeds, i van explicar també com si bé és cert que encara hi ha poques dones en aquests sectors, la tecnologia és una feina que pot agradar molt a al·lotes i al·lots indistintament, encoratjant a les nines a interessar-se per aquestes carreres.

Acabades les conferències, els joves visitants van participar en una gimcana especial organitzada expressament per l'11 de febrer. Per a aquesta activitat, les nines i els nins de l'IES Marratxí i l'IES Bendinat, van haver de cercar pels carrers del ParcBit, que tenen nom de dones del món de la ciència i la tecnologia, pistes amb informació d'aquests personatges: Laura Bassi, Ada Byron Lovelace, Antonia Maury, Maria Agnesy, Maria Mitchel, Rita Levi, i Sophie Germain.

Per altra banda, més de 45 científiques de les illes van participar en una activitat del Govern per donar a conèixer a 55 instituts públics de Balears la seva tasca investigadora i de foment de les vocacions científiques entre les dones, entre ells l'IES Alcúdia.

Compartir el artículo

stats